Mali grad

Odprtje sanacije dela vodotoka Volovljek

08.04.2014

 

Župan Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Črna Ivica Spruk sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla saniran del vodotoka Volovljek.

Štab Civilne zaščite Občine Kamnik je novembra 2012, skupaj z Agencijo RS za okolje ter njenim koncesionarjem podjetjem Hidrotehnik d.d., pričel z interventnimi ukrepi čiščenja vodotokov Volovljeka. Zaradi močno poškodovane ceste Krivčevo - Kranjski Rak v naselju Krivčevo ter poškodovanega vodotoka Volovljek, so tehnične enote Civilne zaščite pričele s celovitim urejanjem tega območja.

V letu 2013 je bila izvedena sanacija hudournika Volovljek nad Krivčevim. Agencija Republike Slovenija za okolje je v vrednosti 295.388 evrov financirala ureditev struge, Občina Kamnik pa v vrednosti 21.315 evrov nadvišanje zidu zaradi lokalne javne poti ob strugi, ureditev javne poti in postavitev odbojne ograje. V času izvajanja del je bila vzpostavljena delna in občasna popolna zapora javne poti Krivčevo – Kranjski rak.

Predsednica Krajevne skupnosti Črna Ivica Spruk je ob odprtju čestitala krajankam in krajanom za novo pridobitev ter opisala potek sanacijskih del, hkrati pa se iskreno zahvalila gasilkam in gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Gozd, ki so s hitrim posredovanjem v letu 2012, ob hudi vodni ujmi, preprečili najhujše posledice neurja.

Župan Marjan Šarec je ob odprtju pohvalil pozitivno sodelovanje med Občino, Krajevno skupnostjo Črna, krajankami in krajani ter izvajalcem del, hkrati pa dodal, da so spoštovanja vredno delo in srčnost pokazale tudi gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Gozd, ki so bili nepogrešljivi člen ob intervencijah in ujmi, ki je ta predel občine Kamnik prizadela v letu 2012: »Številne naravne nesreče, kot so vodne ujme in hudourniški izbruhi, postajajo v zadnjih letih vse bolj ekstremne. Do nesreč in naravnih katastrof pa prihaja tudi na območjih, ki so sicer veljala za varne. Škodo je moč zmanjšati s preventivnimi ukrepi in sanacijami, ki smo ji priča danes. Iskrene čestitke krajankam in krajanom ob novi pridobitvi, ob kateri se bodo, sem prepričan, vsekakor počutili varneje.«

Za kulturno popestritev je z zvoki harmonike poskrbela Zala Rifel.

 


<< Nazaj | Novice