Mali grad

Odprtje samostojne razstave likovnih del Irene Redja

06.07.2016

 

Župan Marjan Šarec je popoldan v preddverju Občine Kamnik odprl samostojno razstavo likovnih del Irene Redja, Kamničanke in aktivne članice likovnega društva KUD Tone Kranjc. 

Odprtje samostojne razstave likovnih del Irene Redja

Kamničanka Irena Redja, po izobrazbi ekonomistka, se z risanjem in s slikanjem spogleduje skozi svoje celotno življenje. Vedno so jo privlačile barve, podobe in njihove interpretacije na slikarskih platnih različnih avtorjev. Tudi sama je želela skozi barve in poteze izraziti svoj pogled na okolje, ki jo obdaja. Ustvarjati je tako začela, še predno je vedela, da ta beseda obstaja. Njeno obdobje ljubiteljske slikarske ustvarjalnosti se je intenzivneje začelo z udeleževanjem likovnih delavnic pri akademski slikarki Mojci Viler, kasneje pa tudi v Kamniku, in sicer kot aktivne članice društva Tone Kranjc.

Nove slikarske tehnike so zanjo pomenile nove izzive, s katerimi pa se je uspešno soočila. Že od svojega zgodnjega otroštva živi v Kamniku, zato njene motive največkrat najdemo v naravi ter iz okolja, v katerem živi in jo obdaja. Skozi celotno ustvarjalno obdobje se je njeno slikanje razvijalo in izpopolnjevalo, njeno obzorje pa povečevalo. Slikarska ustvarjalnost jo je tako popeljala do mnogih novih poznanstev in znanj ter na številne likovne delavnice, srečanja, skupinske razstave in ne nazadnje do njene sedanje, tretje, samostojne razstave likovnih del v prostorih Občine Kamnik.

Ob odprtju se je avtorica razstave Irena Redja zahvalila vsem, ki so kakorkoli pripomogli k današnjemu dogodku in jo spodbudili k temu, da svoja dela postavi na ogled širšemu občinstvu v domači občini. 

Župan Marjan Šarec pa je z naslednjimi besedami odprl pričujočo razstavo: »Dobrodošli na odprtju današnje razstave. Verjamem, da se bodo uči zaljubile v slike, ki bodo v naslednjih tednih krasile stene v občinski stavbi, in bodo marsikomu pustile svoj pečat. Izredno smo veseli, da je gospa Irena Redja pripravljena deliti z nami svoje delo. Verjamem, da bo čez nekaj časa ponovno nastalo nekaj umetniških del in bomo morda v bodoče še kdaj odpirali njeno razstavo. Želim vam prijeten ogled razstave, hkrati pa vam želim tudi to, da bi se med poletnimi počitnicami odpočili in bili jeseni pripravljeni na nove delovne izzive. Avtorici razstave pa še mnogo lepih stvaritev in čim več navdiha.«

Dogodek je z zvoki glasbe obogatil Tomaž Kobol, za preplet besed je poskrbel Tone Ftičar. 

Vljudno vabljeni k ogledu razstave, ki bo v preddverju in prvem nadstropju občinske stavbe na ogled do petka, 5. avgusta 2016, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.


<< Nazaj | Novice