Mali grad

Odprtje razstave vezenja v rišelje tehniki Društva upokojencev Kamnik

12.02.2014

 

V preddverju Občine Kamnik je župan Marjan Šarec popoldan odprl razstavo vezenja v rišelje tehniki Društva upokojencev Kamnik.

Mentorica Majda Vavpetič ima certifikat Obrtne zbornice Slovenije za vezene izdelke, s svojimi deli in udeleženkami delavnic vezenja pa je bila prisotna na več razstavah. V lanskem letu je bila povabljena na mednarodno razstavo v Velenje, katere se bo s svojimi deli in udeleženkami delavnic udeleževala tudi v prihodnje.

Župan Marjan Šarec je ob odprtju razstave povedal: »V stavbi Občine Kamnik se mesečno izmenjujejo razstave in s tem dokazujemo, da smo naklonjeni kulturnemu izročilu in umetnosti. Danes imamo posebno čast, da odpiramo razstavo vezenin v rišelje tehniki. Veseli me, da se ohranja to izročilo, zlasti peče, ki jih vidimo razstavljene, so povezane z narodnimi nošami, kulturno in oblačilno dediščino, ki jo tradicionalno obeležujemo v naši občini. Pričujoča razstava je odsev vaših pridnih rok, volje in srčnega truda. V izdelke je bilo vloženih mnogo ur dela, zato smo veseli in ponosni na izdelke, ki smo jim priča. Vsekakor pa si želimo, da bi bila razstava obiskana v čim večji meri.«

Za kulturni program so poskrbele Ljudske pevke Predice, ki jih je spremjal harmonikar Jože Jagodic.

Razstavo si lahko v preddverju, prvem in drugem nadstropju občinske stavbe ogledate do konca meseca februarja.  


<< Nazaj | Novice