Mali grad

Odprtje razstave slikarja Dušana Sterleta ob prazniku občine Kamnik

30.03.2010

 

Vsakoletna kulturna prireditev, ki 29. marca, ko se spominjamo rojstva generala Rudolfa Maistra, poteka v Galeriji Veronika, je bila tokrat v znamenju odprtja razstave slikarja Dušana Sterleta.

Za zanimiv ter nekoliko drugačen uvod v razstavo je poskrbel Matic Sterle, sin slikarja, ki je z videoprojekcijo »Fragmenti« predstavil svoje videnje razstavljenih likovnih del. Po pozdravnem nagovoru Toneta Ftičarja je avtorju nekaj besed namenila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki je slikarja označila kot likovnega interpreta, ki svoje misli, svoje poglede, čutenja in spoznanja vselej znova zaupa figuri.

Otvoritev razstave je pripadla županu A. Tonetu Smolnikarju, ki se je spomnil avtorjeve ustvarjalnosti ter njegovih del izpred mnogih let. V nadaljevanju je izpostavil pomembno vlogo kulture tudi za Občino Kamnik, saj vsako leto nameni precejšnja sredstva za kulturne prireditve in programe, obnovo kulturnih domov v občini, itd.

Dušan Sterle, oblikovalec, slikar, grafik in ilustrator, rojen 1948, je končal šolo za oblikovanje Imel je več kot 20 samostojnih razstav, sodeloval na številnih skupinskih prireditvah, slikarskih kolonijah in drugih likovnih prireditvah v Sloveniji in na tujem. Za svojo umetniško ustvarjalnost je prejel več nagrad in priznanj; slednja dopolnjuje tudi uvrstitev pričujoče razstave v sklop prireditev ob letošnjem občinskem prazniku.

 
Razstava slik Dušana Sterleta pod naslovom Kam obesiti sliko? bo v Galeriji Veronika na ogled  do 25. aprila – med tednom od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, ob nedeljah od 10. do 12. ure.

<< Nazaj | Novice