Mali grad

Odprtje razstave otroške keramike in lončarstva

02.06.2014

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil odprtja razstave otroške keramike in lončarstva.

Ila lončarske ustvarjalnice iz Perovega nam vedno znova postrežejo z zanimivimi in občudovanja vrednimi izdelki. Tudi danes je bilo tako, saj so otroci v delavnicah keramike in lončarstva ustvarjali, pod mentorstvom Tatjane Hlačer pa pripravili več kot zanimivo razstavo. Prinesli so tudi svoje izdelke in tako soustvarjali razstavo, ki je postavljena po tematskih sklopih. 

Na področju lončarstva, keramike in ustvarjalnosti Tatjana Hlačer deluje že več kot 20 let, prav toliko, kot je stara ILA ustvarjalnica in to s posebnim veseljem ustvarjanja z otroki, z vsemi starostnimi skupinami. Dela na dva načina, in sicer izvaja tečaje lončarstva in keramike, kjer se učijo vrteti, izdelovati in spoznavati našo dediščino ter dotik gline, kjer je poudarek na raziskovanju in čutenju. Slednje se izvaja predvsem v kamniških vrtcih, Vrtcu Antona Medveda Kamnik in Zasebnem vrtcu Zarja, za kar je zelo vesela, saj se otroci tako že v zgodnjem otroštvu srečajo in spoznavajo z glino. 

Ko je prišla v Kamnik je ugotovila, da se nahaja na glini in v nekdanjem hlevu uredila delavnico, kjer nastajajo mnogi izdelki, ki jih vedno znova občudujemo. Posebno pozornost pa posveča tudi umeščanju gline, lončarstva, keramike in dediščine v Kamnik z različnimi projekti, med drugim tudi s takšnim, kot smo mu bili priča danes.

Prijetnemu druženju in odprtju razstave otroške keramike in lončarstvaje je, kot že rečeno, prisostvoval tudi župan Marjan Šarec. S Tatjano Hlačer se je sprehodil skozi razstavo in ni ostal ravnodušen nad idiličnim okoljem, v katerega so postavljeni izdelki mladih ustvarjalcev, hkrati pa poudaril, da nas Tatjana Hlačer vedno znova in znova očara s svojo srčnostjo ter navdušenim pripovedovanjem o lončarstvu, glini in keramiki.  

Za glasbeno popestritev je poskrbel harmonikar Jonas Tomšič.

Vabljeni, da si razstavo ogledate do sobote, 7. junija 2014, od 17. do 19. ure, na vrtu pri ILA - dotik ustvarjalnosti, Perovo 18b.


<< Nazaj | Novice