Mali grad

Odprtje razstave ob 75. obletnici odkritja neveljskega mamuta

25.04.2013

 

Učenci in učitelji Podružnične šole Nevlje so nam na dvorišču šole pripravili kulturni dogodek, v prostorih šole pa razstavo ob obeležitvi 75. obletnice odkritja neveljskega mamuta. Vabilu se je odzval tudi župan Marjan Šarec.

Razstava ob 75. obletnici odkritja neveljskega mamuta nosi naslov Pričevalci in je posvečena vsem tistim, ki so sodelovali pri odkrivanju mamuta. O njej je danes nekaj besed spregovoril profesor Danijel Bezek. Ob odprtju razstave pa je bila šoli slavnostno podarjena slika neveljskega mamuta, in sicer s strani Kamničana in gorskega reševalca Ceneta Griljca, ki je hkrati avtor omenjene slike.

Dogodek je z besedami pospremil tudi župan Marjan Šarec: «Z ustanovitvijo zasebne Ustanove Mamut Kamnik se poraja vse več idej in teženj, da bi mamuta postavili na vidno mesto in bi Kamnik postal znan po njem. Naj bo tudi ta razstava v vzpodbudo, da začnemo občanke in občani razmišljati o mamutu kot o tistem subjektu, ki ga bomo nekoč postavili na častno mesto ter ga ponudili na ogled tako slovenskim kot tudi tujim obiskovalcem našega mesta. Hvaležno pozdravljam pričujočo razstavo in sem hkrati vesel, da je na ogled v obnovljeni Podružnični šoli Nevlje, ki je ena od biserov šolstva na Kamniškem. Vsem želim prav lep in prijeten dan, kot tudi vse ostale pomladne dni. Izkoristite jih v druženju ter s ponosom glejte v prihodnost.«

Dogodek so s kulturnim programom prijetno popestrili učenci Podružnične šole Nevlje ter nas z velikim veseljem popeljali po današnji razstavi.


<< Nazaj | Novice