Mali grad

Odprtje razstave »Slovenski orli – naš ponos«

24.05.2016

 

V zahvalo in spoštljiv odnos do izjemnih dosežkov slovenskih smučarjev skakalcev je popoldan župan Marjan Šarec v preddverju občinske stavbe odprl razstavo z naslovom »Slovenski orli – naš ponos«.

Odprtje razstave »Slovenski orli – naš ponos«

Pričujočo razstavo je pripravilo Društvo Dogodek Kamnik, in sicer s pomočjo Studia Dataprint d. o. o. in Foto kluba Kamnik. Idejno zasnovo in koncept razstave sta pripravila Jože Arko in Milan Grzinčič, fotografije so prispevali Janez Zelnik, Branko Finžgar in Jože Arko, nekateri zapisi pa so iz časopisov Delo in Dnevnik.

Na 90 fotografijah in ostalih zapisih je prikazano 15 tematskih področij: »Moč ekipe Slovenije«, »Pogum«, »Prijateljstvo in tovarištvo«, »Peter Prevc slovenski športni junak«, »Planica zibelka poletov, ponos Slovencev, Snežna kraljica«, »Zgodovinski mejniki, spoštovanje in ponos«, »Svetovni prvak Rok Benkovič«, »Kamniški vrhunski skakalci«, »Mladi upi Slovenije«, »Navijači in občudovalci«, »Razvoj sloga skakanja pd leta 1960«, »Sistem skokov v Sloveniji«, »Največji uspehi slovenskega skakanja«, »Srečanja skakalcev in drugih v občini Kamnik« in »Reprezentanca ZDA in Kanade s podporo Slovenije«. Namen razstave pa je izpostaviti vrednote, ki jih odraža šport, to so ekipni duh, prijateljstvo, spoštovanje, pogum, delovne navade in red, pokazati spoštovanje do izjemnih dosežkov smučarjev skakalcev in hkrati vse generacije spodbuditi k športnim aktivnostim.

O nastajanju in zbiranju gradiva, ki je torej od danes dalje na ogled v prostorih Občine Kamnik, je zbranim v imenu organizatorjev Društva Dogodek Kamnik pripovedoval Jože Arko.

Župan Marjan Šarec pa je odprtje pospremil z naslednjo mislijo: »Veseli nas lahko dejstvo, da po odlični sezoni smučarskih skakalcev in odprtju novega nordijskega centra, lahko danes v občinski stavbi na pobudo organizatorjev razstave Društva dogodek Kamnik odpremo to razstavo, ki na ogled ponuja fotografske in ostale zapise. V postavitev razstave je vloženega veliko truda. Občina Kamnik seveda s svojo prisotnostjo, kot začasna galerija, vedno ponudi razstavljavcem svoj prostor in tudi ta razstava, ki jo odpiramo danes, je nekaj posebnega in nekaj novega.«

Za glasbeno popestritev sta poskrbela Zala in Robert Smolnikar, vezna beseda pa je pripadala Sari Arko. 

Razstava bo v preddverju, prvem in drugem nadstropju občinske stavbe na ogled vse do petka, 1. julija 2016, v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

                                    


<< Nazaj | Novice