Mali grad

Odprtje razstave »Rudolf Maister«

23.03.2015

 

Dopoldan se je v prostorih Osnovne šole Toma Brejca odprla razstava »Rudolf Maister«, ki se jo je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi.

Letošnji občinski praznik so na Osnovni šoli Toma Brejca obeležili z odprtjem razstave del učenk in učencev. Likovna razstava »Rudolf Maister« nam skozi oči otrok od prvega do devetega razreda predstavlja različne poglede na življenje kamniškega rojaka.

Prevladujejo grafike, risbe s svinčnikom in flomastri ter kolaži. Portreti generala Rudolfa Maistra, njegova rojstna hiša na Šutni in spomeniki v čast pomembnemu krojilcu usode slovenskega naroda so nastajali pod budnimi očmi učiteljev prve in druge triade ter pod mentorstvomučiteljice Vesne Kropivšek. Rudolf Maister si z leti ni pridobil samo statusa pesnika in velikega borca za Slovenijo, ampak se je uveljavil tudi kot slikar. Upodabljal je zlati v oljni tehniki, veliko se je družil z znanim slovenskim slikarjem Rihardom Jakopičem.

Ob današnjem odprtju je zbrane v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi, ki je med drugim poudaril pomen borca za severno mejo, generala Rudolfa Maistra in izrazil veselje, da se otroci, čeravno tako mladi, zavedajo pomembnosti našega rojaka, generala Rudolfa Maistra-Vojanova.

Za kulturni program so poskrbele učenke in učenci Osnovne šole Toma Brejca, ki so z glasbo in deklamacijama popestrili odprtje razstave in nam polepšali ponedeljkovo dopoldne.

Vabljeni k ogledu razstave, ki se nahaja v vseh nadstropjih šole, vse do konca meseca aprila.


<< Nazaj | Novice