Mali grad

Odprtje razstave Primoža Hienga »Kamnik – portreti iz zraka, 4. del«

16.08.2010

 

V soboto so v Samčevem predoru v mestu odprli razstavo Primoža Hienga, urednika in fotografa, ki na tem mestu razstavlja že četrtič, njegove fotografije, posnete iz zraka pa postajajo nekakšen avtorjev zaščitni znak. Razstava zagotovo tudi letos še dodano poživi utrip mesta, ki je v tem tednu sicer še v znamenju festivala Kamfest.

Tokratne fotografije zajemajo ožji del kamniške občine od Grabna do Duplice, že v začetku septembra pa se Kamniku kot prvi občini v Sloveniji obeta še knjižna oblika portretov iz zraka. Knjiga bo izšla ob letošnji prireditvi 40. dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine. Na 120 straneh bo objavljenih 150 fotografij s celotnega področja kamniške občine, ki jih je avtor v zadnjih štirih letih posnel iz helikopterja Letalske policijske enote. Poleg avtorjevih besedil bosta v knjigi objavljena še dva pogleda na Hiengovo fotografsko dejavnost, ki sta ju prispevala kamniški župan Anton Tone Smolnikar ter umetnostni zgodovinar, likovni kritik in kamniški častni občan prof. dr. Mirko Juteršek.

Uradnega odprtja razstave, kjer je spregovoril tudi župan Tone Smolnikar, se je kljub večerni nevihti udeležilo precejšnje število ljudi. Razstava bo na ogled vse do 29. avgusta.


<< Nazaj | Novice