Mali grad

Odprtje razstave »Pozdrav z Bleda«

09.05.2018

 

Odprtje razstave »Pozdrav z Bleda«Popoldan se je odvijalo odprtje razstave Slikarskega društva Atelje Bled, ki so jo članice in člani poimenovali »Pozdrav z Bleda«. V imenu Občine Kamnik je razstavo odprl podžupan Matej Slapar skupaj s predsednico Slikarskega društva Atelje Bled Zoro Završnik Črnologar in mentorjem društva, akademskim slikarjem mag. Matjažem Arnolom.

Slikarsko društvo ATELJE BLED se v Kamniku prvič predstavlja z razstavo del članov društva - ljubiteljskih slikarjev, ki se sicer že četrto leto srečujejo in slikajo pod vodstvom mentorjev. Gre pa tudi za njihovo prvo razstavo izven meja kraja, v katerem delujejo. Prva mentorica je bila slikarka Anja Bunderla, sodelujejo tudi z akademskima slikarkama mag. Anjo Tolar Tomšič in mag. Lučko Šparovec, kot mentor jih trenutno spremlja akademski slikar mag. Matjaž Arnol, ki je tudi postavil pričujočo razstavo. Z razstavo »Pozdrav z Bleda« želijo obiskovalce pozdraviti in jih povabiti k obisku njihovega kraja z okolico. V tem mesecu pa si bodo članice in člani Slikarskega društva Atelje Bled ogledali tudi kamniško Galerijo DIKA.

»Pogost in neizčrpen motiv, ki ga upodabljamo v različnih slikarskih tehnikah, je prav Bled z okolico, ta »podoba raja«, ki se opazovalcu kaže v nešteto svetlobah – je vedno isti, pa vseeno vedno drugačen. Je vsekakor izziv, ki se mu likovniki težko uprejo. Spopadamo se tudi z drugimi motivi, raziskujemo slikarske materiale in tehnike ter se učimo - skozi čas se že kaže ustvarjalni napredek, ki nas izjemno veseli. Zlasti to velja za člane, ki so v društvo pristopili brez slikarskega predznanja. Med člani so tudi že uveljavljeni slikarji, ki ustvarjajo že vrsto let in ki prirejajo tudi samostojne likovne razstave ter za svoja dela prejemajo priznanja in lepe nagrade«, so zapisali o sebi.

Svoja dela so na ogled postavili: Jana Abramovič, Dragica Djordjevič, Gita Franko, Janko Gašperin, Kara Kalajžič, Biserka Lazar, Judita Mandelc - Kunčič, Marta Mertelj, Luka Miklavžič, Janez Mohorič - Mokrnk, Milena Petek, Boris Poljšak, Nada Radonjič, Metka Rejc, Magda Rems Zupan, Metka Smolej, Draga Soklič, Ljubo Soklič, Vida Soklič, Mirko Stojc, Nada Tomazin Dokl, Franci Torkar, Darja Vernig, Jana Zajc, Zora Završnik Črnologar in Romana Žitko.

Razstavo je društvo prijavilo tudi med dogodke Tedna ljubiteljske kulture 2018, ki ga prireja Javni sklad za kulturne dejavnosti. Vse zainteresirane ljubitelje likovne umetnosti že sedaj vabijo na 3. mednarodni slikarski Ex-tempore Bled 2018, ki bo od 6. 10. do 13. 10. 2018 na Bledu.

Ob odprtju sta zbrane pozdravila predsednica Slikarskega društva Atelje Bled Zora Završnik Črnologar in mentor, akademski slikar mag. Matjaž Arnol.

Podžupan Matej Slapar pa je v imenu Občine Kamnik dejal: »Dobrodošli v Kamniku. Veseli nas, da bodo prostore naše občinske stavbe krasile te lepe podobe Bleda. Upravičeno ste lahko ponosni na čudoviti kraj, kako z veseljem ga upodabljate, se vidi iz slikarskih del članic in članov Slikarskega društva Atelje Bled. V tem mesecu bodo tako občudovali ta prelepi slovenski kraj in  čudovita slikarska dela. Tako kot ste ponosni na svoj kraj vi, smo tudi Kamničani ponosni na svoj kraj. Ni naključje, da ste prišli v Kamnik, ki se čedalje bolj prebuja in je vedno večji turistični biser. Verjamem, da je razstava tudi pobuda, da tudi naši razstavljavci svoja dela postavijo na ogled na Bledu in upam, da je to začetek ali pa nadaljevanje nekega sodelovanja. Želim vam novih in lepih razstav še v prihodnje.«

Razstava bo v preddverju, prvem in drugem nadstropju Občine Kamnik na ogled do predvidoma 30. maja, v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.


<< Nazaj | Novice