Mali grad

Odprtje razstave »OKO Kamnika skozi desetletje«

12.03.2014

 

V preddverju Občine Kamnik je župan Marjan Šarec popoldan odprl razstavo z naslovom »OKO Kamnika skozi desetletje«, ki so jo pripravili člani Foto kluba Kamnik.

Pričujoča razstava, ki je obiskovalcem na ogled že od začetka meseca marca, je ena najbolj prepoznavnih razstav Foto kluba Kamnik. Člani Kluba jo na prostem razstavljajo že od leta 2004. Kot pove že ime, je glavni motiv fotografov, mesto Kamnik in njegova okolica. Temo vsako leto vsebinsko zamejijo. Kot je povedal podpredsednik Foto kluba Kamnik Aleš Senožetnik je to v vseh dosedanjih letih prineslo pester nabor fotografij, saj so obravnavali kamniške obrti in industrijo, zgodbe, panorame, triptih in še mnoge druge. »Skozi vsa ta leta, pa se je tudi sama postavitev razstave precej spreminjala in je velikokrat pomembno dopolnila razstavljene fotografije. Nekajkrat so bile fotografije postavljene na leseni konstrukciji, s postavitvijo v šutenskih izložbah smo želeli popestriti mestno jedro, enkrat pa smo na Glavni trg pripeljali celo avtobus, katerega okna so zapolnjevale fotografije. Zadnja leta smo se ustalili pri lični kovinski konstrukciji, ki omogoča velikoformatne fotografije. Razstava »Oko Kamnika skozi desetletje« predstavlja delček tega, kar smo do sedaj razstavili na prostem, v središču mesta. Prikazuje izbor fotografij iz posameznih let, dopolnjujejo pa jo dokumentarni del, skozi katerega si lahko obiskovalci ogledajo, kako smo člani pripravljali posamezne razstave in kako so bile predstavljene razstave na prostem

»OKO Kamnika članice in člani Foto kluba Kamnik pripravljate že mnogo let. Tudi tokrat nas je navdušila in prijetno popestrila in po dolgem času prostore Občine Kamnik ter nas popeljala v čudoviti svet fotografije. Iskreno vam čestitam za vaš trud v upanju, da se z vašimi umetninami kmalu snidemo«, je ob odprtju razstave svoje misli strnil župan Marjan Šarec.

Vabljeni k ogledu razstave v preddverje, prvo in drugo nadstropje občinske stavbe, in sicer do konca meseca marca.  


<< Nazaj | Novice