Mali grad

Odprtje razstave Mateja Slaparja v Budnarjevi domačiji

19.09.2011

 

V nedeljo so v Budnarjevi domačiji otvorili novo sezono dogodkov. Razstavni prostor krasijo skice starih hiš avtorja Mateja Slapar. Ob odrtju so pripravili tudi kratek kulturni program.

 

Matej Slapar je 23 letni fant, ki prihaja iz Srednje vasi pri Kamniku. Ob odprtju razstave nam je povedal, da se je nad risanjem navdušil, ko so v šoli pri uri tehnike risali skice. Ugotovil je, da ima talent in od takrat dalje se v prostem času ukvarja z risanjem starih hiš, cerkva in kozolcev predvsem iz Tuhinjske doline. Pri tem uporablja posebno tehniko - risanja majhnih pikic. Kako spretne prste ima, pa je dokazal tudi z igranjem harmonike in k petju vzpodbudil vse obiskovalce.

Sledil je kulturni program, ki ga je pripravila Angela Jagodic, vodja Ljudskih pevk Predice iz Kamnika. Poleg njihovega petja so obiskovalci prisluhnili pevcem Sončki iz Kureščka, harmonikarci Milki Lanišek iz Nove Štifte.

V Budnarjevi domačiji smo tako preživeli še eno lepo popoldne s petjem, dobrotami in novo razstavo, ki je na ogled vse do sredine oktobra.

Besedilo in fotografije: Alenka Hribar


<< Nazaj | Novice