Mali grad

Odprtje razstave »Likovni bienale Velika planina«

08.10.2014

 

Župan Marjan Šarec je popoldan v preddverju občinske stavbe odprl razstavo »Likovni bienale Velika planina«.

Od 7. do 10. avgusta 2014 se je v organizaciji KUD Tone Kranjc odvijal 8. Mednarodni likovni bienale »Velika planina«. Udeležilo se ga je približno 30 slikarjev iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Španije, Rusije in Slovenije.

Organizator je vsakemu udeležencu kril stroške nastanitve in osnovni material, to je platno dimenzije 50x60 in 50x70. Udeleženec omenjenega likovnega bienala Velika planina pa je organizatorju odstopil po eno likovno delo, katera so razstavljena v prostorih Občine Kamnik. Občina Kamnik je projekt tudi finančno podprla v višini 2.850 evrov. Likovni bienale Velika planina je edinstven tako v Sloveniji kot tudi širše, zaradi nadmorske višine in mednarodne zasedbe udeležencev in zaradi samih etnoloških znamenitosti, ki jih Velika planina ima.

V imenu organizatorja likovnega bienala na Veliki planini je spregovoril kamniški slikar Dušan Štrajhar in se zahvalil vsem podpornikom, Tone Ftičar, vodja izpostave Kamnik Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti pa vsem prisotnim izrekel zahvalo za podporo del likovnikov in za to, da se zavedajo skrbi za neokrnjeno naravo Velike planine. »To je dober obet za nadaljevanje tako likovne zgodbe kot tudi zgodbe Velike planine«, je še dejal.

Župan Marjan Šarec je razstavo odprl z naslednjo mislijo: »Upodobitve Velike planine, ki krasijo prostore Občine Kamnik, so resnično vredne ogleda. V slike so umetniki vtkali dušo, svoje videnje Velike planine in verjamem, da bodo obiskovalci razstave to uvideli. Kamnik je mesto umetnikov in upam, da se bo to področje še naprej razvijalo. Razstava naj zaživi v vsej svoji veličini in naj si jo ogleda čim večje število obiskovalcev.«

Vabljeni k ogledu v preddverje, prvo in drugo nadstropje občinske stavbe, in sicer do sredine meseca novembra 2014.

 


<< Nazaj | Novice