Mali grad

Odprtje razstave Kulturno umetniškega društva Tone Kranjc

23.01.2010

 

Včeraj so v Galeriji Veronika odprli razstavo likovnih del ob 10. obletnici delovanja KUD Tone Kranjc

Društvo, katerega začetki segajo v leto 1999, danes šteje okoli 20 članov, ki se tako danes, kot v samih začetkih društva, z veliko vnemo in pripadnostjo lotevajo dejavnosti ljubiteljske likovne umetnosti.

Pohvalijo se lahko z uspešnim mednarodnim projektom Bienale Velika planina, ki bo letos potekal že šestič, s številnimi skupnimi in samostojnimi razstavami, kot soorganizatorji pa sodelujejo tudi pri projektu oz. likovni koloniji Zlata paleta, ki poteka v okviru Zveza likovnih društev Slovenije.

Na tokratni razstavi se predstavlja 16 avtorjev s skupno 35 deli. Ob odprtju razstave je strokovno oceno o delovanja društva podal prof. dr. Mirko Juteršek, ki je hkrati tudi član društva, razstavo pa je otvoril kamniški podžupan Rudolf Pfajfar, ki je članom zaželel veliko navdiha in umetniške ustvarjalnosti tudi v prihodnje.

   
     

Ob odprtju razstave so podelili posebna priznanje za zasluge pri delovanju društva, ki so jih prejeli; akademski slikar in mentor Alojz Berlec, nekdanji predsednik društva Andrej Potokar, prof.dr. Mirko Juteršek ter Dušan Štrajhar.

Na razstavi se s svojimi deli predstavljajo; Alojz Berlec, Alojz Burja, Marjan Burja, Drago Bizjak, Lojze Drolc, Iryna Nograšek, Andrej Potokar, Irena Redja, Jure Rejc, Mira Resnik, Alenka Sušnik, Dušan Štrajhar, Mojca Šikonja, Robert Uranič in Lara Uranič.


<< Nazaj | Novice