Mali grad

Odprtje razstave Klekljarskega društva Veronike Nevlje

21.12.2011

 

Popoldan je župan Marjan Šarec v preddverju občinske svatbe odprl razstavo Klekljarskega društva Veronike Nevlje.

 
   

Članice društva so pričele s klekljanjem konec leta 2006, takrat kot sekcija klekljarskega društva Čebelice Moste. Za samostojno pot so se odločile letos marca in ustanovile društvo Veronike Nevlje. Predsednica in mentorica društva Marija Udovč kleklja že vrsto let in ima več tečajev iz klekljanja ter se še danes udeležuje delavnic  v Idriji. Kot je povedala članice vsako leto sodelujejo na prireditvah Dnevi narodnih noš in Srednjeveški dnevi v Kamniku. Pripravijo manjšo razstavo v izložbi Letvica, v mesecu oktobru pa pripravijo čipkarsko nedeljo v Budnarjevi  hiši in razstavo čipk v preddverju Občine Kamnik. Članice se zbirajo vsako sredo v veroučni učilnici, kjer ob premetavanju klekljev hitro mineta dve uri.

 

Sedaj že drugo leto sodelujejo tudi humanitarno. Lani so denar od prodanih izdelkov podarile mladi družini s petimi otroki, del denarja pa so namenili mamici, ki zbira sredstva za dvigalo svoje bolne hčerke. Tudi to leto so zbran denar izročili družini s petimi otroki. S to humanitarno akcijo nameravajo tudi nadaljevati.

 

Njihov trud je pohvalil tudi župan Marjan Šarec, ki je uradno odprl razstavo, čestital članicam za njihovo sodelovanje v letu 2012 v izdelavi prta za v Lurd (gre za akcijo Slovenskih klekljaric, da izdelajo prt do meseca maja, v juniju pa naj bi bilo romanje in predaja prta v Lurdu), vsem prisotnim pa zaželel lepe, mirne praznike.

Razstavo si boste lahko v preddverju, prvem in drugem nadstropju občinske stavbe ogledali do 15. februarja 2012.


<< Nazaj | Novice