Mali grad

Odprtje razstave Fotograf-inja se predstavi

06.04.2011

 

Zvečer so člani Foto kluba Kamnik v galeriji Doma kulture Kamnik odprli že šesto fotografsko razstavo tokrat z naslovom »Fotograf/inja se predstavi«. Člani foto kluba Kamnik se vsako leto predstavijo s klubsko razstavo, kjer ima vsak član možnost razstaviti svoje najboljše in najbolj aktualne fotografije. Na tak način jim je omogočen pregled fotografskega ustvarjanja med kamniškimi fotografi in ponujena možnost mladim fotografov, da izrazijo svojo nadarjenost ter postanejo vidni.

Izbor fotografij je nad tokratno že šesto razstavo "Fotograf/-inja se predstavi" opravil žirant Simon Podgoršek, fotograf s častnim nazivom F1 po pravilniku Fotografske zveze Slovenije ter študent na srednji šoli za fotografijo VIST. Vsak avtor se je na razpis lahko odzval s petimi fotografijami, med katerimi je v ožji izbor skupaj prišlo 26 fotografij 16 avtorjev. Med izbranimi fotografijami je župan, Marjan Šarec, podelil tri nagrade ter tri diplome za najboljše fotografije in vsem udeležencem čestital za njihove ustvarjalne dosežke.

Fotografije bodo na ogled v preddverju Doma kulture Kamnik do 15. maja 2011. Ogled je možen v času delovnih ur Doma kulture Kamnik, vsak delovnik od 9. do 14. ure, razen srede od 14. do 18. ure.

Predstavitev Foto klub Kamnik

Foto klub Kamnik sicer deluje že šesto leto. V svoji kratki zgodovini se lahko pohvali z izjemno visokimi dosežki na področju organizacije fotografskih razstav tako na lokalnem kot mednarodnem nivoju. Med največjimi projekti je vsekakor mednarodni natečaj fotografije Exposed, ki velja za enega najbolj kakovostnih natečajev na svetu.

Ponosni so tudi na klubsko razstavo na prostem z naslovom Oko Kamnika, ki jo bodo letos ponovno priredili v novi preobleki. Njihovo delovanje je v veliki meri namenjeno članom, ljubiteljem fotografije.

Prirejajo različna izobraževanja, tečaje, člani si lahko izposodijo klubsko fotografsko opremo, revije, uporabljajo lahko klubsko temnico, pogosto pa se skupaj odpravijo na fotografske izlete, družijo jih tudi kostanjevi in prvomajski pikniki, obožujejo sončne zahode in dolge večerne sprehode ob morju, seveda pa vselej radi fotografirajo. Vedno pogosteje sodelujejo tudi z drugimi fotografskimi klubi v Sloveniji in se mednarodno udejstvujejo.

 


<< Nazaj | Novice