Mali grad

Odprtje razstave 9. Mednarodni likovni bienale Velika planina

12.10.2016

 

Popoldan je župan Marjan Šarec v preddverju občinske stavbe odprl razstavo z naslovom »9. Mednarodni likovni bienale Velika planina«.

Odprtje razstave 9. Mednarodni likovni bienale Velika planina

Med 10. in 13. avgustom je potekal že deveti likovni bienale, ki ga je, tokrat na Mali in Gojški planini, organiziralo Likovno društvo Tone Kranjc Kamnik. Udeležba je bila barvita, saj so se slikarskega druženja poleg domačih akademskih in ljubiteljskih slikarjev udeležili tudi avtorji iz Rusije, Ukrajine, Bosne in Hercegovine ter Kitajske. Organizatorji so pri oskrbnikih planinskih koč, Domžalski, Jarški in Črnuški dom, naleteli na razumevanje in dober odziv pri iskanju organizacijske pomoči. Predvsem pa so v neokrnjeni naravi nastale slike 27 umetnikov, ki od danes dalje krasijo stene občinske stavbe.

Letošnjo razstavo so tako ustvarili: Lojze Adamlje, Azaryan Bagrat, Stane Balantič, Edvard Belsky, Alojz Berlec, Vinko Bogataj, Anton Buzeti, Zdravko Dolinšek, Mustafa Falujić, Branko Gajšt, Cene Griljc, Robert Uranič, Mišo Kokovnik, Jurij Kravco, Marjan Miklavec, Stane Petrovič – Čonč, Jože Potokar, Jure Rejc, Niko Ribič, Sergej Sayčenko, Dušan Sterle, Matevž Sterle, Pavle Ščurk, Viktor Šest, Dušan Štrajhar, Vinko Železnikar in Cheng Xing.

V uvodu današnjega odprtja je predsednik Likovnega društva Tone Kranjc Kamnik Dušan Štrajhar pripovedoval o avtorjih razstave in se zahvalil vsem, ki so sodelovali in soustvarjali deveti bienale.

Župan Marjan Šarec pa je pričujoča dela pospremil z besedami spodbude in čestitkami vsem, ki so ustvarjali ter ponesli ime Kamnika tudi izven njegovih meja: »Priča smo že tradicionalni razstavi z mednarodno udeležbo umetnikov in priča smo kreacijam, ki jih lahko občudujemo v prostorih Občine Kamnik. Ne glede na to, da je vsaki dve leti težje zagotoviti potreben denar, in da je vloženega veliko truda in časa, gre avtorjem pohvala za njihovo udejstvovanje, pohvala pa tudi organizatorjem. Verjamem, da bo bienale v prihodnje še živel in se razvijal. Želim vam prijeten ogled razstave, prijeten dan in se ponovno vidimo čez dve leti.«

Razstava bo v preddverju, prvem in drugem nadstropju Občine Kamnik na ogled do ponedeljka, 7. novembra 2016, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.


<< Nazaj | Novice