Mali grad

Odprtje razstave 7. Mednarodni likovni bienale Velika planina

19.09.2012

 

Danes se je v prostorih Občine Kamnik odprla razstava 7. Mednarodni likovni bienale Velika planina. Zbrane ob otvoritvi je pozdravil in nagovoril tudi župan Marjan Šarec.

Od četrtka, 2. avgusta, do nedelje, 5. avgusta 2012, je na Veliki planini potekal 7. Mednarodni likovni bienale. Zbralo se je preko 30 slikarjev iz Slovenije, Indije, Črne gore, Hrvaške in Bosne, ki so uživali v neokrnjeni naravi in ustvarjali podobe Velike planine. Slikarji so bili nastanjeni v planinskih kočah in v turističnem naselju.

Kulturno umetniško društvo Toneta Kranjca, organizator likovnega bienala, je v spomin na avgustovsko ustvarjanje na Veliki planini pripravilo razstavo, ki si jo je do konca meseca oktobra moč ogledati v prostorih Občine Kamnik.

Tokrat se nam s svojimi deli predstavljajo: Lojze Adamlje, Alojz Berlec, Anton Buzeti, Zdravko Dolinšek, Mustafa Faljić, Irena Gayatari Horvat, Enis Hasanđiković, Angelina Janjušević, Zmago Kovač, Lojze Kalinšek, Mišo Kokovnik, Djurda Mirković, Marko Novak, Nataša Prestor, Alenka Podgornik, Penev Djuro, Jure Rejc, Irena Redja, Mira Resnik, Dušan Sterle, Matevž Sterle, Andrej Schlegl, Alenka Sušnik, Askar Sovinc, Viktor Šest, Veljko Toman, Ramesh Terdal, Lara Uranič, Vinko Železnikar

Ob uradnem odprtju razstave je nekaj besed o razstavi sami povedal Tone Ftičar, o poteku likovnega bienala pa glavni organizator Dušan Štrajhar. Župan Marjan Šarec je izrazil veselje in zadovoljstvo, da se umetniška dela, ustvarjena na naši prelepi Veliki planini, razstavljajo ravno v občinski stavbi. Vse avtorje je povabil, naj se v Kamnik in Veliko planino še vračajo ter jim zaželel veliko ustvarjalnosti tudi v prihodnje.


<< Nazaj | Novice