Mali grad

Odprtje razstave " S POTI - MONOTIPIJE MIHE MALEŠA"

04.12.2010

 

Številne kulturne ustanove so včeraj na stežaj odprle svoja vrata in počastile rojstni dan Franceta Prešerna, znanega tudi kot »Ta veseli dan kulture«. Akciji, ki se je pred desetimi leti začela na pobudo Ministrstva za kulturo, se je pridružila tudi galerija Mihe Maleša z odprtjem razstave z naslovom "S POTI – MONOTIPIJE MIHE MALEŠA". Zbrane je nagovoril tudi kamniški župan Marjan Šarec.

Kljub neugodnim vremenskim razmeram so ljubitelji umetnosti lahko uživali v barvitih in živahnih znanih in manj znanih monotipijah v Kamniku rojenega likovnega poeta Mihe Maleša. »Naslov razstave »S poti« ni zanemarljiv«, je poudarila avtorica razstave Saša Bučan, saj so predstavljene prav monotipije, ki jih je Maleš ustvarjal na potovanjih.

V prijetnem ambientu galerije si tako lahko ogledate 73 Maleševih monotipij Pariza, Nice, Bruslja, Londona, Amsterdama in drugih evropskih prestolnic, na ogled pa so tudi domače narodne noše  ter tiste iz nekdanjih jugoslovanskih republik.

Župan Marjan Šarec je v svojem govoru poudaril, da bo po svojih močeh kulturni razvoj v občini podpiral tako finančno kot tudi s svojo prisotnostjo, saj je mnenja, da je čas, da se združita dostopnost in želja ljudi po kulturi.

 


<< Nazaj | Novice