Mali grad

Odprtje prvenstva Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske v pikadu

16.04.2015

 

Pri Marjanci se odvija prvenstvo Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske v pikadu, ki ga je organiziralo Društvo upokojencev Kamnik. Odprtja prvenstva se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

V pikadu se bo pomerilo 10 društev oziroma 110 tekmovalk in tekmovalcev z žensko in moško ekipo, in sicer Kamnik, Lesce, Komenda, Dovje Mojstrana, Kamna Gorica, Rateče Planica, Jesenice, Naklo, Škofja Loka in Kokrica, samo v ženski konkurenci pa še Radovljica in Žirovnica.

Tekmovanje se odvija v igri »high score,« ko ima vsak tekmovalec na voljo 7x3 puščice, rezultat pa se vpisuje v posebno tabelo. Seštevek rezultatov 4 tekmovalcev da rezultat ekipe. Vsaka ekipa opravi 2 nastopa. Vrstni red nastopov v prvem krogu se določi z žrebom (lanski prvak obvezno nastopi kot prvi), v drugem krogu vrstni red nastopov določijo rezultati prvega kroga – najprej nastopijo najslabše ekipe in na koncu najboljše. Vsako društvo lahko nastopi le z eno ekipo v vsaki kategoriji, ekipa pa je sestavljena iz 4 tekmovalcev in 1 rezervnega tekmovalca.

Prve tri uvrščene ekipe v ženski in moški konkurenci prejmejo pokale, člani teh ekip pa še medalje. Prav tako dobijo medalje najboljši trije posamezniki v obeh kategorijah, posebno priznanje – prehodni pokal pa prejme društvo, ki v seštevku ženske in moške ekipe osvoji prvo mesto.

Tekmovalke in tekmovalce sta v imenu Društva upokojencev Kamnik pozdravila predsednik Društva Vinko Polak in Miha Prosen, župan Marjan Šarec pa je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel mirno roko, ostro oko ter obilo športnih uspehov na današnjem tekmovanju v upanju, da naše mesto obiščejo še kdaj.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj, namignemo pa samo, da je bila tako ženska kot tudi moška ekipa kamniške zasedbe odlična tako posamezno kot tudi ekipno.

Posebej pa velja pohvaliti odlično organizacijo s strani članov pikado sekcije Društva upokojencev Kamnik. Ker so ti marljivi delavci vedno senci dogajanja naj jih tokrat vsaj omenimo: Marjan in Marija Hribar, Fani in Andrej Drolc, Tilka Smrekar, Vida in Silvo Benetek pa Ana v kuhinji in še marljive Marjana Berlec, Meri in Valerija, vsa ekipa pa je uigrano delovala pod vodstvo Mihe Prosena. Glasne pohvale so izrazile prav vse nastopajoče ekipe in si zaželeli takšne organizacije na vseh igrah PZDU.

Predsednica Društav upokojencev Rateče Jelka Oman je zapisala: "Bili smo zelo, zelo zadovoljni v zvezi s samo organizacijo, prehrano in samim potekom tekmovanja.  Ne le to, tudi vaši člani so bili izredno ustrežljivi in prijazni. Veseli nas, da smo postali prijatelji in ni nam mar toliko za rezultate kot za druženje v tem lepem Kamniku."

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALKAM IN TEKMOVALCEM!


<< Nazaj | Novice