Mali grad

Odprtje prve razstave iz cikla »Keramika je moj izraz«

22.03.2016

 

Popoldan se je v kapeli Malega gradu odprla prva razstava iz cikla razstav »Keramika je moj izraz«. Odprtju razstave, ki jo je njena avtorica Kristina Rutar poimenovala »Embrio«, so prisostvovali tudi župan Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Božena Peterlin.

Odprtje prve razstave iz cikla »Keramika je moj izraz«

Zbrane v čudovitem ambientu kapele Malega gradu je sprva v imenu KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka pozdravila Tatjana Hlačer in pripovedovala o Kristini Rutar: »Umetnica razvija ideje v mediju keramike, od funkcionalnega lončarstva, zasnovanega na vretenu, do oblikovanja in nadgradnje form, ki so estetski izraz najsodobnejših vizij v glini. Keramika je prešla od utilizirane rabe v igrivo iskanje lepote procesov v naravi, v novo pripoved o življenju znotraj nas.«

»Kapela Malega gradu me je v trenutku začarala. Atmosfera, ki je ustvarjena s freskami, formo prostora in svetlobo, ki rahlo pronica skozi okna in odkriva skrivnostne kotičke, je takoj vzbudila željo po razstavljanju v njej. Prostor je edinstven in neponovljiv. Te izzove, hkrati pa je hvaležen. Sama stavba in prostori mi dajejo občutek maternice;  zaprti, skrivnostni, hkrati pa varni in udobni. Kapelo Malega gradu  povezujem s formami serije Embrio, ki se tam ugnezdijo, najdejo svoj prostor, s katerim se razvijejo in rastejoje ob odprtju in vodenju po razstavnem prostoru dejala avtorica razstave Kristina Rutar.

Župan Marjan Šarec pa je mladi umetnici iskreno čestital za postavitev zanimivih umetniških izdelkov, ki so popestrili kapelo Malega gradu in zaželel, naj bo Kamnik varno mesto tistim, ki se ukvarjajo s keramiko.

Razstavo »Embrio« si lahko v kapeli Malega gradu ogledate ob sobotah do 12. aprila 2016, in sicer med 10. in 13. uro.


<< Nazaj | Novice