Mali grad

Odprtje prenovljenega dvorišča Kulturnega doma Podgorje

16.03.2015

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanoma Igorjem Žavbijem in Matejem Slaparjem ter predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Gregom Cvirnom odprl prenovljeno dvorišče Kulturnega doma Podgorje. Dogodka so se poleg krajank in krajanov udeležili tudi izvajalci, podizvajalci in nadzorniki.

V mesecu decembru lanskega leta so se zaključila rekonstrukcijska dela »Ureditev parkirišča pred Krajevno skupnostjo Podgorje.« Zaradi zagotavljanja primerne nosilnosti so krajanke in krajani Krajevne skupnosti Podgorje z izvajalcem del opravili zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja ter ureditev odvodnjavanja. Kot protiprašno zaščito se je na nevezano nosilno plast tampona izvedla vezana zgornja nosilna plast iz obrabno in zaporne plasti asfalta v debelini 7 centimetrov, ki ga je financirala Občina Kamnik v vrednosti 12.000 evrov.

Zbrane je ob slovesnem odprtju najprej nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Podgorje Grega Cvirn. »Danes pa smo se zbrali, da proslavimo naš veliki projekt. Ne samo, da smo prenovili tla v Kulturnem domu Podgorju, prebarvali njegovo notranjost, postavili vodni hidrant in obnovili celotno dvorišče ter ga tudi asfaltirali, ampak smo po dolge času tudi krajanke in krajani stopili skupaj. Za izkazano pomoč se najlepše zahvaljujem županu Marjanu Šarcu in občinski upravi Občine Kamnik, še posebej Sandiju Borcu in mag. Matjažu Srši, ki so nam zagotovili potrebna sredstva in nam s tem pomagali narediti korak dlje. Ob tej priložnosti bi se zahvalil donatorjem, posebna zahvala in pohvala pa gre moji ekipi oziroma članom krajevne skupnosti, ki vestno opravljajo svoje delo in znajo pristopiti na pomoč, ko je to potrebno. Zahvaljujem se tudi vsem sokrajanom za izkazano podporo in zanimanje za nove pridobitve ter obenem prosim za strpnost pri nadaljnjih projektih. Ker nam ni vseeno, v kakšni okolici živimo, vas ob tej priliki vabim na čistilno akcijo, ki se bo odvijala v soboto, 28. marca 2015. Ob 8. uri je zbirno mesto pred Kulturnim domom Podgorje. Za udeležbo se vam že vnaprej zahvaljujem. Vesel sem, da smo začeli Podgorci uresničevati rek: »V slogi je moč.« V tem kratkem času, odkar sem nastopil funkcijo predsednika, sem spoznal, da smo Podgorci lahko zelo povezani in s tem lahko uresničimo svetlo prihodnost za nas in za naše otroke. Držimo skupaj, bodimo enotni in pred nami bo vedno cilj in zmaga. Hvala vam. Pojdimo proti zmagi.«

Pred blagoslovitvijo prenovljenega dvorišča, ki jo je opravil župnik Luka Demšar, je krajankam in krajanom ob novi pridobitvi čestital župan Marjan Šarec. »Skupaj smo naredili majhen korak, a velik dosežek. Zavedamo se, da je tudi v Krajevni skupnosti Podgorje še marsikaj za narediti, med drugim tudi mrliška vežica. Verjamem, da znate držati skupaj, znate sodelovati z Občino, kar se je tudi tokrat pokazalo. Drage krajanke, krajani iskreno vam čestitam za novo pridobitev in hkrati tudi čestitke ob prazniku Občine Kamnik.«

Za kulturno popestritev so poskrbeli pevka Tanja Ocepek, harmonikarja Matjaž Ogrinec in Martin Vodlan ter kitarist Uroš Steklasa.

Vezna beseda je pripadala Sonji Klemenec. V prostorih Kulturnega doma Podgorje so si gostje, krajanke in krajani lahko ogledali tudi razstavo slik podgorskih slikarjev Vinka Romšaka in Viktorja Šuštarja.


<< Nazaj | Novice