Mali grad

Odprtje prenovljene trgovine SAM Kamnik

16.04.2015

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, direktorjem podjetja Sam d.o.o. Antonom Sedeljšakom in njegovo soprogo ter vodjo kamniške trgovine Majde Podkrižnik uradno odprl trgovino SAM Kamnik.

Podjetje SAM d.o.o. je ustanovil Anton Sedeljšak pred 23 leti. Leta 1991 se je pogumno odločil stopiti na samostojno pot. Od vsega začetka se podjetje ukvarja s prodajo gradbenega materiala obrtnikom in individualnim kupcem. Tekom let je bil prodajni program razširjen še z orodjem, železnino, keramiko, elektro in vodovodnim materialom ter izdelki za vrt. Ker se podjetje nenehno razvija in prilagaja razmeram na trgu, so leta 2012 odprli tudi proizvodnjo krivljene armature. SAM je prerasel v pravo družinsko podjetje, saj zaposluje vse člane družine Sedeljšak, ki skupaj s sodelavci uspešno vodijo in razvijajo podjetje. Kot so povedali, so se za nakup prostorov, kjer danes stoji nova trgovina, odločili tudi zato, ker so občani Kamnika izrazili željo po trgovini, ki bi ponujala širok nabor gradbeno-tehničnega materiala in prijazno, strokovno podkovano osebje, ki bi jim svetovalo pri nakupih.

Objekt so prevzeli v letošnjem januarju in takoj začeli s prenovo, ki so jo izvedli s pomočjo zaposlenih enot SAM d.o.o. in z lokalnimi obrtniki. Vsa dela so zaključili v izjemno kratkem času in v mesecu dni izvedli vsa potrebna instalacijska in gradbena dela ter v začetku marca pričeli s poslovanjem. Prenova je obsegala položitev več kot 800 m² asfalta, popravilo ograje, pleskanje vseh prostorov in pročelja stavbe, obnovitev elektro in vodo instalacij, napeljavo računalniške infrastrukture, namestitev video nadzora s kamerami in povezavo s centrom varovalne službe. Skladiščne prostore so opremili z regali za palete in za metalurgijo, v trgovini pa police preuredili tako, da ustrezajo njihovemu standardu urejenosti in preglednosti. Skupaj s poslovodjo je zaposlenih 13 oseb, od predhodnega podjetja Gaber so za določen čas zaposlili šest oseb, ostali zaposleni pa so iz sedaj že nekdanje trgovine, ki je delovala v Stranjah. 

Zbrane je ob odprtju sprva nagovoril lastnik podjetja SAM d.o.o. Anton Sedeljšak, ki je dejal, da so vsi ponosni na novo pridobitev in se bodo trudil, da upravičijo zaupanje krajank in krajanov Kamnika ter njegove širše okolice. »Takoj, ko je bilo možno, smo začeli s prenovo in v kratkem času nam je uspelo lokacijo oživeti. V mesecu dni smo izvedli kar nekaj del, s pomočjo zaposlenih in obrtnikov, tudi vreme nam je bilo namenjeno. Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki so se in se še vedno trudijo za to enoto in to trgovino. V enoti je zaposlenih 13 oseb in verjamem, da bodo tu ostali in se bo kakšno delovno mesto še odprlo. Širok izbor izdelkov bomo dopolnjevali na željo kupcev.« Ob koncu se je zahvalil še vsem, ki so se udeležili odprtja in vsem, ki so pri prenovi sodelovali ter dodal, da gre posebna zahvala Simonu Cerarju, ki je vodja vseh maloprodaj in je skrbel za koordinacijo vseh del, vzdrževalcu Dušanu Kosemu, sodelavcem nekdanjega Gabra in njegovi družini. Zaposlenim v poslovni enoti Kamnik pa je zaželel uspešno delo.

Čestitke ob odprtju, z željo po uspešni poslovni poti, pa je lastniku in njegovim zaposlenim namenil tudi župan Marjan Šarec. »Verjamem, da vam bodo v trgovini prijazno postregli in znali svetovati in boste opravili dober nakup. Trgovine SAM tudi v drugih krajih dobro poslujejo in kupci jih znajo pohvaliti. To je tisto, kar kupci potrebujemo in si želimo. Dobro tehnično trgovino. Slovenci smo namreč znani po tem, da vsak rad doma kaj sam naredi. To pomeni, da potrebujemo dobre svetovalce in dobre prodajalce. Takšne trgovine smo si v Kamniku želeli. Ustvarjamo lahko le z dobrim orodjem in pripomočki in verjamem, da bodo obrtniki tukaj zelo zadovoljni. Spoštovani kupci, spoštovani gospod Sedeljšak, tej trgovini želim dolgo življenje, dobro življenje, predvsem pa zadovoljstvo kupcev, vsem prodajalcem pa čim manj napornih strank.«

Podjetje SAM d.o.o. pa ni le odprlo novo trgovino v Kamniku, ampak je k zadevi pristopilo tudi z dobrodelno noto. Lastnik podjetja SAM d.o.o. Anton Sedeljšak je namreč Osnovni šoli 27. julij Kamnik izročil vrednostni bon v višini 1.000 evrov za pomoč pri delovanju šole. Donacijo je v imenu šole prevzela ravnateljica Jasna Lampe: »Iskrena hvala. Vesela sem, da se v teh časih še najde kdo, ki mu je mar, nekdo, ki ima posluh za drugačnost, nekdo, ki razume socialno stisko, v kateri se je znašel marsikdo med nami. Obljubljam, da bomo vaše velikodušno darilo uporabili v koristen namen. Še enkrat najlepša hvala v imenu učencev, v imenu kolektiva in seveda tudi v mojem imenu.«

Za kulturno popestritev dogajanja so s plesom poskrbeli člani Folklorne skupine Kamnik, plesišče pa so dodobra ogreli tudi učenci Osnovne šole 27. julij Kamnik. Vezna beseda je pripadala Alenki Oldroyd.


<< Nazaj | Novice