Mali grad

Odprtje prenovljene knjižnice in sprejem zlatih maturantov ŠCRM

22.09.2011

 

Dve muhi na en mah, bi lahko rekli. Če povemo še, da je prenova knjižnice sovpadala s pisanjem mature, potem rek drži še toliko bolj. V sredini julija je ŠCRM dobil podatke o 95,7 odstotni uspešnosti učencev na maturi, med njimi je bilo kar 8 zlatih maturantov. V istem času so dobili tudi odločbo Ministrstva za šolstvo in šport, da imajo zagotovljena sredstva za opremo nove knjižnice. Brez nevšečnosti seveda ni šlo, saj so iz Ministrstva kmalu sporočili, da izplačilo ne bo mogoče, a se direktor Centra, Šemso Mujanovič ni dal kar tako. Pripravili so stene, električno napeljavo, strop, razsvetljavo in talne obloge. Po vnetem pisanju in pošiljanju slik stare, dotrajane knjižnice (stara je toliko kot šolska stavba, torej dobrih 32 let, velika pa približno 180 kvadratnih metrov) na Ministrstvo za  šolstvo in šport, so konec avgusta le prejeli opremo in jo uspešno postavili na svoje mesto. Knjižnica je šolo stala približno 13.000 evrov za pripravo tal, sten, napeljave, Ministrstvo za šolstvo in šport je prispevalo 29.100 evrov za opremo (omare, police, mize, stole), investicija je torej skupaj znašala približno 45.000 evrov.

 
   

Uradno odprtje prenovljene knjižnice je potekalo popoldne v učilnici Šolskega centra Rudolfa Maistra. »Upam si trditi, da je danes na naši šoli velik praznik. Odpiramo prenovljeno šolsko knjižnico, ta trenutek pa je tudi priložnost za podelitev knjižnih nagrad in priznanj najuspešnejšim maturantom naše šole, saj so z nadgrajevanjem znanja, pridobljenega pri pouku, štiri leta pridno obiskovali knjižnico in so tudi knjige bile zanje zakladnice, iz katerih so črpali znanje« je povedala povezovalka slovesnosti.

 

Ponosa ni skrival niti direktor Šolskega centra Rudolfa Maistra, Šemso Mujanovič. Tudi zato, ker se je slovesnosti udeležil veleposlanik Republike Turčije v Sloveniji, Derya Kanbay ter predstavnik MEF šole iz Istanbula, dr. Azmi Koçak, s katero ŠCRM uspešno sodeluje že 7 let.

 
   

Trud in voljo učencev kot tudi vodstva šole je pozdravil tudi kamniški župan, Marjan Šarec, ki je skupaj z edino prisotno zlato maturantko na prireditvi, Karin Kregar z vlaganjem nove knjige na knjižno polico uradno odprl prenovljeno knjižnico.

 

»Uspešni dijaki so vzorniki za bodoče dijake, ki bodo na Šolskem centru Rudolfa Maistra  v učilnicah, knjižnici in drugih virih iskali znanje, znanje pa je vrednota, ki osmišlja življenje«.


<< Nazaj | Novice