Mali grad

Odprtje prenovljene enote Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik

12.03.2013

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik Renato Hojs uradno odprl prenovljeno enoto Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik.

V času od julija 2012 do marca 2013 je v več fazah potekala obnova enote Pestrna, ki je največja enota Vrtca Antona Medveda Kamnik in je ravno v letu 2012 praznovala 30-letnico obstoja. Zaradi dotrajanosti strehe, oken in tudi notranjih prostorov je stavba potrebovala celovito prenovo. Pestrna je v celoti prepleskana, obnovljena so bila nekatera svetila, radiatorji, prostor za shranjevanje telovadnih rekvizitov, pedagoška soba in pisarna ravnateljice. Celotna investicija pa bo znašala približno 300.000 evrov. Druga faza sanacije naj bi predvidoma potekala v mesecu aprilu in maju 2013, ko naj bi obnovili še fasado in zunanje tlakovane površine. Če se izrazimo malo pravljično, se bo enota Pestrna v zadnjem letu prelevila iz grdega račka v laboda.

Ob uradnem odprtju se je ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs iskreno zahvalila vsem vpletenim v prenovi enote Pestrna, ter se spomnila nekaterih grenko-sladkih trenutkov prenove: »Nikoli ne bom pozabila tistega decembrskega sobotnega jutra, zunaj je bil pravi snežni metež, okna pa demontirana. Prevoz z okni je zaradi slabih razmer na cestah zamujal. Strah, da malčki v ponedeljek ne bodo mogli v vrtec, je bil iz ure v uro večji. A na koncu se je vse izteklo tako, kot je potrebno, in v ponedeljek so malčki že prišli v svetlejše in bolj prijazne igralnice. Ta zgodba o prenovi vrtca Pestrna pa se ne bi začela brez našega župana Marjana Šarca, ki se mora v teh težkih časih modro odločati komu bo odrezal kolikšen kos pogače. Tudi tokrat so otroci dobili večji kos pogače in spet je obveljal stari rek, kar seješ to žanješ.«

Župan Marjan Šarec ni skrival veselja, saj bodo tako otroci kot tudi zaposleni enote Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik, varno, brezskrbno in veselo preživljali dneve v prostorih vrtca. »Veseli me, da smo cilj zagotovitve ustreznega prostora in opreme, za zdajšnjo in vse nadaljnje generacije, izpolnili. Vsem zdajšnjim in tudi prihodnjim generacijam enote Pestrna Vrtca Antona Medveda Kamnik pa želim v prenovljenih prostorih, da bi se z radostjo spominjali tega vrtca. Otroški smeh je tisto kar največ odtehta.«

Ob današnjem slavnostnem dogodku smo si ogledali zanimiv in pester kulturni program. Prisluhnili smo himni Vrtca Antona Medveda Kamnik ter tolkalski točki s cajoni, predstavila pa se nam je še folklorna skupina. Dogodek pa so otroci enote Pestrna prijetno popestrili še s točko »Naš vrtec«. Z ogledom razstave otroških izdelkov smo v prijetnem vzdušju zaključili današnji slavnostni dogodek.


<< Nazaj | Novice