Mali grad

Odprtje prenovljene ceste Trebelno pri Palovčah

04.04.2018

 

Odprtje prenovljene ceste Trebelno pri Palovčah Župan Marjan Šarec je popoldan s simboličnim prerezom traku skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Vranja Peč Ireno Pavlič in predstavnikom krajanov Mitjo Erdanijem odprl prenovljeno cesto v Trebelem pri Palovčah. Dogodka so se udeležili tudi nekateri svetniki Občinskega sveta Občine Kamnik, predstavniki projektanta, izvajalcev del in nadzora, novo pridobitev pa so pozdravile številne krajanke in krajani Krajevne skupnosti Vranja Peč.

Občina Kamnik je na podlagi javnega razpisa izbrala izvajalca ureditve občinske ceste Trebelno pri Palovčah v skupni dolžini 495 metrov. Izvajalec je v mesecu novembru 2017 pričel z gradbenimi deli, ki so zajemala ureditev odvodnjavanja, zamenjavo ustroja ceste, asfaltiranje in namestitev varovalnih ograj. Vrednost investicije je znašala 66.000 evrov.

V imenu krajank in krajanov je zbrane nagovoril Danijel Erdani, ki je pripovedoval o prepotrebni investiciji in ureditvi ceste, in tudi predsednica Krajevne skupnosti Vranja Peč Irena Pavlič je pozdravila vse navzoče.

Župan Marjan Šarec pa je namenil misli o tem, da je bila investicija izvedena z vidika varnosti uporabnikov ceste ter dodal: »Urejena cesta je pomenila tudi za družino, ki se preživlja s kmetijstvom, prepotrebno investicijo, saj se po tej cesti do gospodarskega poslopja ni bilo možno varno pripeljati ob zimskih ali deževnih razmerah. Zato je tudi s strani spodbujanja kmetijstva urejeno cestišče izrednega pomena. Zavedamo se, da je v naših 22 krajevnih skupnosti takšnih investicij, ki smo ji danes priča, še veliko. Zavedamo se, da je potrebno še mnogo postoriti, a verjamem, da se bo v bodoče še kaj naredilo za lepšo lokalno skupnost.«

Blagoslov prenovljene ceste je opravil dekan Janez Gerčar.

Za kulturno popestritev so poskrbeli učenci Podružnične šole Vranja Peč, za preplet misli in besed pa Mitja Erdani.


<< Nazaj | Novice