Mali grad

Odprtje podjetniške točke VEM v Domžalah

11.12.2010

 

 

V Domžalah se je včeraj uradno odprla podjetniška vstopna točka VEM (»Vse na enem mestu«). Vstopna točka VEM v Domžalah svoje storitve nudi potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem iz območja občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin in Vodice. Storitve podjetniške točke izvaja Center za razvoj Litija. Odprtja se je udeležil tudi kamniški župan, Marjan Šarec.

Motivirati podjetništvo v lokalnem okolju – to je primarna vloga Centra za razvoj Litija že od ustanovitve. V desetletju obstoja je Center za razvoj Litija svoje delovanje z občinske ravni razširil na območje regije, na sosednje občine. Od leta 2005 so za lažji zagon podjetništva še posebej pomembne točke VEM – Vse na enem mestu, ki jih je Center vzpostavil v Litiji, Grosupljem in v letošnjem letu še v Domžalah. Direktorica Centra za razvoj Litija, Aleksandra Gradišek in župan Občine Domžale, Toni Dragar, sta uradno odprla točko VEM, ki se nahaja na Ljubljanski 80 v poslovni stavbi SPB v Domžalah. Občina Domžale je zagotovila prostorske pogoje za podjetniško točko in pogoje za njeno delovanje.

Točke VEM omogočajo vse – od registracije podjetja do pridobivanja raznoterih podjetniških informacij. Potencialni in že delujoči podjetniki lahko tu dobijo ustrezen nasvet, informacije o razpisih za sredstva in izobraževanjih. Na točki VEM se podjetje preprosto registrira, hkrati pa so točke VEM stalno stičišče podjetniškega sveta, saj s svojimi dejavnostmi zagotavljajo podporo podjetnikom pri njihovi dejavnosti. Delovanje točk VEM posredno pomaga odpirati nova delovna mesta, podjetnikom omogoča preprostejši formalni začetek samostojne podjetniške poti, brezposelnim ponuja svetovanje pri odločanju za lastno podjetništvo in registraciji dejavnosti.

 

Podjetniška točka v Domžalah je ena izmed vstopnih točk VEM, ki jih sofinancirata Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvo za gospodarstvo. Več lahko najdete na spletni strani Centra za razvoj Litija www.razvoj.si.

 

 

 


<< Nazaj | Novice