Mali grad

Odprtje otroškega igrišča na Jakopičevi ulici

02.04.2012

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom, predsednikom KS Duplica Miranom Časom in ravnateljico VVZ Antona Medveda Renato Hojs uradno odprl otroško igrišče na Jakopičevi ulici.

Občina Kamnik je na novem otroškem igrišču na Jakopičevi ulici izvedla nabavo in montažo igral v vrednosti 8.000 evrov. S tem je bil izpolnjen cilj, da je v južnem delu KS Duplica urejeno otroško igrišče, kar je velika pridobitev za občino Kamnik.

Zbrane ob novem otroškem igrišču je najprej pozdravil predsednik KS Duplica Miran Čas, nato pa besedo predal ravnateljici VVZ Antona Medveda Renati Hojs, ki se je zahvalila županu in občinski upravi za urejeno in predvsem varno otroško igrišče.

 Župan Marjan Šarec je nagovoril nadobudne otroke in jim ob njihovem novem igrišču zaželel obilo zabave in prijetnega druženja, kjer se bodo počutili sproščeno in svobodno. Izrazil pa tudi veselje ob izpolnjenem zadanem cilju Občine Kamnik, saj je pomen otroških igrišč, ko otroci v poplavi medijev in interneta pozabljajo na lepe trenutke, ki bi jih lahko preživeli na prostem, izreden. Vsekakor pa sam socialni in telesni razvoj otroka ob uporabi igrišč tudi ni zanemarljiv, je še dodal župan Marjan Šarec.

Pred simboličnim prerezom traku so otroci VVZ Antona Medveda otroško razigrani zapeli in zaplesali.


<< Nazaj | Novice