Mali grad

Odprtje oskrbovanih stanovanj «Pod skalco«

30.05.2013

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem Dolenjgrad gradbeno podjetje d.d. Ivanom Samotorčanom uradno naznanil zaključek projekta oskrbovanih stanovanj »Pod skalco«, ki so tako odprla svoja vrata bodočim stanovalcem.

Gradbeno dovoljenje za šest objektov oskrbovanih stanovanj «Pod skalco« je bilo izdano leta 2010. Za tako zahteven projekt je bilo izdano v zelo kratkem času, za kar gre zahvala vodstvu Občine Kamnik, Upravni enoti Kamnik in vsem tistim, ki so dali soglasje k projektu. Prva faza 95 stanovanj je bila končana zelo hitro, saj so izvajalci dobili uporabno dovoljenje že maja 2011. Druga in tretja faza pa sta se nadaljevali z nekajmesečno prekinitvijo, pričeli sta se septembra 2011. Uporabno dovoljenje je bilo pridobljeno konec aprila 2013. Močno se je čutila finančna in gospodarska kriza, saj so podizvajalci zamujali z deli, prodaja pa nikakor ni potekala po začrtanih ciljih.

Oskrbovana stanovanja »Pod Skalco« so namenjena izključno bivanju starejše populacije, nikakor ne mladim družinam. Zgrajena so v neposredni bližini Doma starejših občanov Kamnik na lokaciji z lepim razgledom na bližnjo okolico starega mesta Kamnik.

Vsako stanovanje je opremljeno s tako imenovanim rdečim gumbom, ki stanovalcu omogoča takojšno zdravniško pomoč oziroma drugo nujno pomoč.  Ob stanovanjih je narejena intervencijska pot, ki je namenjena izključno reševalnim vozilom za takojšen nemoten dostop do stanovanj.

Vseh 6 objektov je grajeno klasično z opeko. Pod objekti je parkirna hiša z 205 parkirnimi mesti za lastnike in njihove obiskovalce. Okoli objektov ni zunanjih parkirišč, so le sprehajalne poti in intervencijski dovozi. Kot je v uvodnem pozdravu poudaril direktor Dolenjgrad gradbenega podjetja d.d. Ivan Samotorčan se bodo trudili, da bodo v prihodnje zagotovili še dodatno ponudbo stanovalcem, le-ta bi namreč izboljšala prijetno bivanje. Predvidevajo mini market, diskretno nočno razsvetljavo med objekti, diskretno ograjo na meji z nekaterimi sosedi, vsaj enkrat tedensko ambulanto in izdelavo večje fitnes sobe.

Župan Marjan Šarec se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri projektu oskrbovanih stanovanj, prejšnji občinski upravi in investitorju ter dodal: »Danes smo priča sklepni faze izgradnje tega naselja. Kamnik je lepo mesto in tisti, ki si ga izbere za bivanje v jeseni življenja, zagotovo ni zgrešil. Varovana stanovanja tu so odlična priložnost, da ljudje z lastniškim nakupom preživljajo stare dni v svojem stanovanju in se ne počutijo odrinjeni od družbe, temveč del nje. Drage stanovalke, dragi stanovalci želim vam, da bi se lepo počutili tukaj med nami in uživali življenje v polnosti.«

 


<< Nazaj | Novice