Mali grad

Odprtje odseka ceste Velika Lašna

21.03.2013

 

Popoldan je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar skupaj z dr. Tonetom Jerovškom in gospodom Milanom Močnikom v Krajevni skupnosti Vranja Peč uradno odprla odsek ceste Velika Lašna.

V petek, 11. maja 2012, so se zaključila gradbena dela ureditev javne poti Velika Lašna v dolžini 260 m. Zaradi zagotavljanja primerne nosilnosti javne poti in varnosti udeležencev v prometu, so bila opravljena naslednja dela: širitev vozišča, zamenjava ustroja v debelini 50 cm, ureditev odvodnjavanja ter asfaltiranje. Vrednost investicije je znašala 44.000 evrov. V času del je bila vzpostavljena občasna popolna zapora ceste.

Zbrane je najprej nagovoril gospod Janez Breskvar, ki je opisal nastanek novega naselja na Ravneh, kot temu delu pravijo vaščani Velike Lašne. »Prebivalci »novega naselja« z vaščani zgledno sodelujemo, v zadnjem času pa tudi z Občino Kamnik. Zato se vsi posebej zahvaljujemo za financiranje asfaltiranja tega dela ceste vsem, ki ste k temu pripomogli.«

Ob uradnem odprtju odseka ceste je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar čestitala krajankam in krajanom ob novi pridobitvi in v svojem govoru poudarila, da se Občina Kamnik zaveda pomembnosti urejenosti cest tudi v višje ležečih predelih občine.

Po simboličnem prerezu traku je odsek ceste Velika Lašna blagoslovil župnik Štefan Stele, z zvoki harmonike pa se nam je predstavil Uroš Šuštar.


<< Nazaj | Novice