Mali grad

Odprtje odseka ceste Okroglo–Slevo

02.04.2013

 

Danes smo začeli z aprilskimi dogodki, ki smo jih pripravili v nizu prireditev ob občinskem prazniku. Župan Marjan Šarec je tako skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh popoldan uradno odprl odsek ceste Okroglo – Slevo.

V mesecu novembru 2012 so se zaključila rekonstrukcijska dela ureditve javne poti Okroglo. Dela v dolžini 420 m so obsegala zamenjavo ustroja v debelini 50 cm, izdelavo prepustov z vtočno in iztočno glavo ter drenažo v dolžini 120 m. Kot protiprašna zaščita se je na nevezano nosilno plast tampona izvedla vezana zgornja nosilna plast iz obrabne in zaporne plasti asfalta v debelini 7 cm. Del sredstev so za ureditev javne poti prispevali tudi občani in Krajevna skupnost Kamniška Bistrica,celotna investicija pa je znašala približno 48.000 evrov. V času del je bila vzpostavljena občasna popolna zapora ceste.

Kljub snegu in mrazu se je zbralo precej krajank in krajanov, ki jih je pozdravila predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh. »Vesela sem, da Občina skrbi tudi za ljudi, ki živijo odmaknjeni od centra mesta in vasi. Kljub temu, da so se krajani vrsto let angažirali za pridobitev ceste, jim to ni uspelo. Sedaj pa smo s skupnimi močmi pokrili dve tretjini ceste, en del sicer še ostaja, vendar upamo, da se bo glede na teren in finančno situacijo v čim krajšem času tudi to uredilo. Iskrena hvala vsem krajankam in krajanom in vsem, ki imate počitniške hišice v okolici, da ste zbrali sredstva, s katerimi se je poravnala investicija odvodnjavanja.«

Župan Marjan Šarec je ob današnjem odprtju odseka ceste iskreno čestital vsem krajankam, krajanom in ostalim udeleženem v cestnem prometu ter poudaril, da projekt predstavlja velik prispevek k izboljšanju prometne varnosti na tem delu Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica.

Dogodek je z zvoki harmonike popestril Florjan Kuhar.


<< Nazaj | Novice