Mali grad

Odprtje obnovljenega vodohrana in napeljave dela vodovoda v Županjih Njivah

31.03.2014

 

Župan Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla obnovljeni vodohran in napeljavo dela vodovoda v Županjih Njivah.

V Županjih Njivah je bil obnovljen vodohran in položenih 150 metrov vodovodnih cevi, ki so uporabnikom vode v srednjem delu Županjih Njiv zagotovile primeren pritisk v vodovodni instalaciji. Vgrajen je bil nov črpalni agregat z vso pripadajočo opremo, vzpostavljen nov telemetrijski sistem, izvedena hidroizolacija vodohrana, izdelane so bile nove kovinske stopnice in podest ter vzpostavljeno novo odjemno mesto za elektriko. Vrednost investicije je znašala 45.600 evrov.

Predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh je sprva nagovorila zbrane, čestitala krajankam in krajanom ter se zahvalila Občini Kamnik za poslušnost in finančno podporo izvedene investicije.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec ter poudaril, da je Občina Kamnik z investicijo bistveno izboljšala kvaliteto življenja krajank in krajanov Županjih Njiv. »Sanacije infrastrukture krajevnih skupnosti naše občine se izvajajo v obsegu proračuna Občine Kamnik, kljub težki gospodarski in finančni krizi smo na tem področju naredili veliko. Vsekakor pa krajevne skupnosti naše občine obravnavamo enakovredno in resnično delujemo z roko v roki tako s predsednicami in predsedniki krajevnih skupnosti kot tudi z njihovimi krajankami in krajani.«

Kulturni program so popestrili otroci Županjih Njiv, Anže Potočnik s harmoniko, Mirta Brajer in Nuša Gradišek s kljunasto flavto.


<< Nazaj | Novice