Mali grad

Odprtje obnove zidu in dela ceste na Kettejevi ulici

02.04.2014

 

Župan Marjan Šarec in predsednik Krajevne skupnosti Kamnik – center Emil Grzinčič sta popoldan s slavnostnim prerezom traku odprla obnovljeni zid in del ceste na Kettejevi ulici.

V letu 2013 se je zaključila sanacija podporne konstrukcije na Kettejevi ulici, ki se je nevarno nagibala in ogrožala občinsko cesto z vgrajeno komunalno infrastrukturo, ogroženi pa so bili tudi bližnji stanovanjski objekti. Izveden je bil nov težnostni podporni zid iz kamna v betonu dolžine 40 metrov, sanirana je bila cesta in meteorna kanalizacija, nova je odbojna ograja in luč javne razsvetljave. Zaradi gradnje zidu je bila prestavljena obstoječa fekalna kanalizacija z izvedbo priključka na obstoječo kanalizacijo na Levstikovi ulici. V času gradbenih del je bila izvedena delna in občasna popolna zapora Kettejeve ulice. Vrednost investicije je znašala 102.428 evrov.

Ob odprtju je zbrane pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Kamnik – center Emil Grzinčič.

Da je bila sanacija izrednega pomena tako za varnost bližnjih stanovanjskih objektov kot tudi ostalih občank in občanov, je v svojem nagovoru povedal župan Marjan Šarec: »Z občutki veselja ob odprtju opornega zidu in dela ceste dokazujemo, da lahko s sodelovanjem naredimo marsikaj. Pričujoči projekt pa je še kako pomemben za pretočnost in varnost prometa na tem delu zaselka.«

Pred slavnostnim prerezom traku je pater Lovrenc blagoslovil novo pridobitev Krajevne skupnosti Kamnik – center.

Za kulturni program je z zvoki harmonike poskrbel Matej Jeklar, na citre je zaigral Blaž Kladnik, vezna beseda je pripadala Špeli Hribar.

 

 

 


<< Nazaj | Novice