Mali grad

Odprtje nove učilnice in prenovljenih prostorov Podružnične šole Nevlje

13.10.2011

 

»Danes je za šolo Frana Albrehta, še predvsem PŠ Nevlje velik dan. Predvsem smo zelo veseli, da so se z veliko pomočjo Občine Kamnik uresničile naše že večletne pobude ustanovitelju, da naj vendarle skupaj rešimo prostorsko stisko«, so bile uvodne besede ravnatelja OŠ Frana Albrehta, Rafka Laha.

 
   

Skladno s pogodbo, sklenjeno 28. julija 2011, med Občino Kamnik in SGP Graditeljem se je začela obnova dela podružnične osnovne šole v Nevljah. Pogodbena vrednost je znašala 139.618,71 evrov z vključenim davkom na dodano vrednost. Investicijo je, kot rečeno, finančno omogočila Občina Kamnik. V času gradnje je pouk potekal v prostorih župnišča v Nevljah. Osnovna šola je pri investiciji prav tako sodelovala z lastnimi sredstvi, in sicer je kupila pohištvo v novozgrajeni učilnici, tablo, projekciji v obeh učilnicah (platno, projektor, računalnik) ter poskrbela za zamenjavo radiatorjev v učilnici v 1. nadstropju.

 
   

Ravnatelj Rafko Lah se je v svoje govoru zahvalil vsem sodelujočim pri projektu, ter izpostavil veliko razumevanje staršev, ki so brez ene same pripombe spremljali in razumeli, da je vsakdanji ritem v času gradnje drugačen.

Da je tovrstno sodelovanje, medsebojna pomoč ter razumevanje vredno vseh pohval je poudaril tudi župan Marjan Šarec ter otrokom zaželel, da se bodo v novih prostorih, ki so bili zgrajeni v relativno kratkem času, dobro počutili.

 
   

Po kratkem kulturno športnem programu učencev so vodja podružnične šole, ravnatelj in župan simbolično prerezali trak in tudi uradno odprli novo učilnico ter prenovljene prostore POŠ Nevlje.

Obseg del v POŠ Nevlje

Dela so obsegala naslednje gradbene posege:

 
   

Obnova POŠ Nevlje je obsegala gradbena in obrtniška dela, električne in strojne instalacije:

 

V petek, 30. septembra 2011 so bila dela zaključena, v letu 2012 pa Občina Kamnik načrtuje ureditev prostora za dodaten oddelek predšolske vzgoje.


<< Nazaj | Novice