Mali grad

Odprtje nove muzejske trgovine na gradu Zaprice

29.11.2013

 

Na Ta veseli dan kulture, torek, 3. decembra 2013, ob 18. uri, odpiramo v Medobčinskem muzeju Kamnik na gradu Zaprice novo muzejsko trgovino. V glasbenem programu bo nastopila skupina Muzealije. V njej je izoblikovan izbor umetniških in uporabnih prodajnih izdelkov mojstrov s kamniškega območja, ki so namenjeni vsem, ki cenite lepoto sodobnega umetniškega ustvarjanja in tradicionalnih znanj naših prednikov.

Naša muzejska trgovina ni le prodajni prostor, temveč je prostor druženja, ki je namenjen prvemu stiku obiskovalca z muzejem in s kulturno dediščino kamniškega območja. Obiskovalec si lahko ogleda prodajne izdelke, aktualno muzejsko vitrino, kratke filme iz muzejske vsebine, prebira kataloge in se nato napoti na ogled razstav. Muzejska trgovina nudi svojevrstne izkušnje s kamniško zgodovino, ustvarjalnostjo, tradicionalnim obrtniškim znanjem in prepoznavnimi industrijskimi izdelki. V muzejski trgovini vam ponujamo širok izbor keramičnih izdelkov, od majolike do oblik tradicionalnega ljudskega lončarstva, svečarske izdelke družine Stele, predmete pastirske dediščine z Velike planine, spominske novce, nakit, glasbeno produkcijo, slamnikarske izdelke, izdelke podjetja Svilanit, papirno galanterijo z motivi iz muzejskih zbirk, majico in skodelico z motivom Maistrovih brkov ter otroškim kotičkom, v katerem so lesene igrače, igra spomin, mapa Noše skozi stoletja in Meščanske vile, obeski za ključe in magnetki.

Za dodatno popestritev muzejske ponudbe in spoznavanja z ustvarjalci prodajnih izdelkov iz kamniškega območja bomo mesečno tudi pripravljali njihove predstavitve. Trgovina hkrati ponuja bogato bero muzejskih katalogov, priročnikov in vodnikov za otroke in odrasle. V njej pa si obiskovalec pridobi številne informacije o turistični ponudbi v občini Kamnik.

Pri nas boste zagotovo našli kaj lepega zase in za svoje najbližje, kot spomin na Kamnik za vaš dom ali delovni prostor. Oglejte si naše izdelke in obdarite sebe in druge! Sedaj je pravi čas za to.

Vabilo

Besedilo in fotografije: mag. Zora Torkar, Medobčinski muzej Kamnik


<< Nazaj | Novice