Mali grad

Odprtje likovne razstave Vojka Turšiča

19.10.2011

 

Vojko Turšič, ki se s svojimi deli tokrat predstavlja v prostorih občine Kamnik, je član Likovnega društva Senožeti Radomlje od leta 2007. Rojen je leta 1955, po poklicu računalniški tehnik, zaposlen pa je v Ljubljani. Sam pravi, da mu je slikanje v veliko veselje ter da mu je mentor, akad. slikar Janez Zalaznik, odkril v slikarstvu mnogo neznank in ga spodbudil k novim iskanjem. Poleg slikarstva se Vojko Turšič v prostem času ukvarja tudi z vrtičkom (eko pridelava), nabiranjem gob, zelo rad pa potuje ter raziskuje neznane kraje.

Likovno razstavo je uradno odprl župan Marjan Šarec in izrazil veselje, da se umetniška dela razstavljajo prav v občinski stavbi, saj jih tam vidi veliko ljudi ter čestital avtorju za njegov pogum, da predstavi svoja dela.

 
   

O njegovem likovnem delu pa akad. slikar Janez Zalaznik pravi takole: »V likovnem ustvarjanju Vojka Turšiča lahko sledimo iskanju presečišča dveh vsaj na prvi pogled nezdružljivih hotenj. Želja po ekspresivnem izražanju, pri katerem se barva in poteza čopiča uklonita avtorjevim čutenjem, se na slikah prepleta s poskusi analitičnega razmisleka o slikovni površini, ki korenini v prilaščanju kubističnih modelov razumevanja časa in prostora. Na razstavi je to presečišče uokvirjeno s primeri obeh hotenj – na eni strani gledalca nagovarjajo ekspresivne podobe kamniških vedut in na drugi skoraj abstraktne kompozicije, ki izhajajo iz redukcije oblik predmetnega sveta«.

 
   

Razstava bo na ogled do konca leta 2011.


<< Nazaj | Novice