Mali grad

Odprtje likovne razstave »Kamnik, moj kraj«

03.09.2014

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil odprtja likovne razstave »Kamnik, moj kraj«, ki krasi prostore Šole Idej na Šutni v Kamniku.

Likovna kolonija »Kamnik, moj kraj« je potekala v sklopu Verinega festivala – projektnega tedna, ki se je odvijal v mesecu aprilu. Letošnji Verin festival je bil že tretji zapovrstjo, na Osnovni šoli Marije Vere pa so ga organizirali v spomin na obletnico rojstva igralke Marije Vere. Na koloniji so ustvarjali učenci Osnovne šole Stranje, Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in sedanji ter nekdanji učenci Osnovne šole Marije Vere, pod mentorstvom učiteljic Irene Zagožen in Lučke Berlot. Poleg njihovih del so v prostorih galerije Šola Idej razstavljena tudi likovna dela učenk in učencev izbirnega predmeta likovno snovanje 1 Osnovne šole Marije Vere.

Zbrane je ob samem odprtju razstave nagovoril tudi župan Marjan Šarec in mladim likovnim talentom zaželel vse dobro na poti likovnega ustvarjanja: »Vesel sem, da je v Kamniku toliko mladih, nadarjenih otrok. Mnogi, ki danes tukaj razstavljajo, bodo verjetno krojili podobo slovenske umetnosti. Vsak, kdor goji talent, ga mora znati izkoristiti. Tukaj, na teh stenah, vidimo, da se talent razvija. Seveda pa talent ni dovolj, če nimaš objekta, ki bi ga upodobil. Kamnik je zagotovo takšno mesto, ki se ga da upodobiti, ne glede na to, da na slikah kakšna stvar zgleda lepša, kot je sicer v resnici, ampak, Kamnik vsakemu umetniku ponuja mnoge priložnosti za izražanje svoje umetniške žilice.«

Za kulturno popestritev dogajanja je z glasbeno točko na violini poskrbela Ana Strmčnik, z recitacijo pa je navdušila Maja Sterle.

Vabljeni k ogledu razstave v prostore Šole Idej, Šutna 35, vse do 3. oktobra 2014.


<< Nazaj | Novice