Mali grad

Odprtje likovne razstave Kamničanke Maje Sporn

14.11.2012

 

Popoldan je v prostorih Občine Kamnik potekalo odprtje likovne razstave Kamničanke Maje Sporn, članice Likovnega društva Senožeti Radomlje.

Maja Sporn, ki je članice Likovnega društva Senožeti Radomlje že šesto leto, je veščine likovnega izražanja pridobivala pri akademskem slikarju in mentorju Likovnega društva Senožeti Janezu Zalazniku.

V zadnjem času ji največji izziv predstavljajo abstraktna likovna dela, zlaganje likov, barvna usklajenost, harmonična kompozicija, manj pa upodabljanje v naravi.

Razstavo je odprla višja svetovalka za družbene dejavnosti Lilijana Juhart Mastikosa, ki je povedala: »Likovna umetnost predstavlja umetnostni razvoj, obuja spomine, analizira dela glede na čas in način. Za vsakega posameznika pomeni notranjo in ubrano skladnost med ustvarjenimi oblikami in posebnimi izraznimi vrednostmi. Njena likovna dela krasijo prostore Občine že dober teden in del našega vsakdana bodo še nekaj časa. Splošni cilj nam vsem mora biti povečati izobrazbo na področju umetnosti, živeti z umetnostjo, kulturo nasploh ter povečati njeno prepoznavnost. Ker imamo umetnost, kulturo radi in smo občina, ki ceni kulturno dediščino, se trudimo ohranjati vrednote kulture na vseh področjih. Z veseljem prisluhnemo in pokažemo kaj zmorejo ljudje, ki živijo med nami. Veliko uspeha Maja tudi v prihodnje in naj te tvoja sposobnost vodi v lepote ustvarjanja še naprej.«

Avtorica razstave Maja Sporn pravi: »S to razstavo bi rada pokazala, da ne potrebujemo vedeti "KAJ", ampak prepuščamo lepoto podobe umetnikovem videnju stvari, občutkov, domišljije. Prišel je trenutek, ko sem ugotovila, da imam sposobnost videti in ločiti kaj je lepo in skladno ter kaj ni.« Želi poiskati še druge načine izražanja v umetnosti in prepričana je, da jo čaka še veliko izzivov na tem področju.

Razstavo si boste lahko v preddverju občinske stavbe ogledali do sredine decembra 2012.


<< Nazaj | Novice