Mali grad

Odprtje likovne razstave Alenke Sušnik

18.04.2012

 

Popoldan je v preddverju občinske stavbe potekalo odprtje likovne razstave Alenke Sušnik, ki živi in ustvarja v Kamniku.

Z likovno dejavnostjo se Alenka Sušnik ukvarja že 12 let. Njena prva mentorica je bila diplomirana slikarka Metka Gosar, nato pa akademski slikar Alojz Berlec. Alenka Sušnik je od začetka svoje slikarske dejavnosti včlanjena v likovnem društvu KUD Tone Kranjc v Kamniku, že sedmo leto pa je članica likovnega društva SENOŽETI Radomlje, kjer deluje pod mentorstvom akademskega slikarja Janeza Zalaznika.

Alenka Sušnik je v svojih likovnih delih večinoma sledila slikanju po naravi, v zadnjem  obdobju pa se preizkuša tudi v sodobnejšem likovnem izrazu. »Preizkusiti se v različnih žanrih in vsebinah in likovnih formatih je svojevrsten napor in užitek hkrati, saj so marsikatere izkušnje dosegljive le po tej poti,« je ob 10-letnici lilkovnega društva SENOŽETI zapisala likovna kritičarka Nuša Podgornik. To velja tudi za Alenko Sušnik.

Na odprtju razstave je dela gospe Alenke Sušnik predstavil njen mentor akademski slikar Janez Zalaznik, ki je poudaril, da njene slike presegajo neko šolsko rutino, gledalca nagovarjajo in se podajajo z različnimi tehnikami.

Razstavo je odprla višja svetovalka za družbene dejavnosti Lilijana Juhart Mastikosa, ki je v svojem nagovoru izpostavila pomen kulture v občini Kamnik, kateri kulturne vsebine, dogodki, programi in projekti, med njimi tudi tovrstne likovne razstave, prinašajo ne samo umetniško kvaliteto, pač pa tudi dvig življenjske kvaliteta, socialno vključenost, nova spoznanja in nove vsebine.

V kulturnem programu sta nastopili učenki OŠ Frana Albrehta, Urška Pečevnik in Zala Svetec, ki sta zaigrali, kako “slavna” slikarka na platnu upodoblja manekenko.

Razstavo si boste lahko v preddverju Občine Kamnik ogledali do sredine maja 2012.


<< Nazaj | Novice