Mali grad

Odprtje kanalizacijskega in vodovodnega omrežja Bistričica – 1. faza

25.11.2019

 

Odprtje kanalizacijskega in vodovodnega omrežja Bistričica – 1. fazaVčeraj se je v Bistričici odvijalo odprtje kanalizacijskega in vodovodnega omrežja Bistričica – 1. faza. S simboličnim prerezom traku so novo pridobitev Krajevne skupnosti Bistričica pozdravili župan Matej Slapar, poslanka Državnega zbora Republike Slovenije Karla Urh, podžupan Aleksander Uršič, predsednik Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Damijan Krmavnar in višja svetovalka za gospodarske dejavnosti in gospodarske javne službe Mihaela Brnot Veternik. Novo pridobitev je pozdravilo lepo število krajank in krajanov.

V okviru projekta Odpadna kanalizacija v naselju Bistričica – 1. faza je bilo zgrajeno novo kanalizacijsko omrežje za odvajanje odpadnih voda v dolžini 794 metrov, ki je (pri objektu Bistričica 2) priključeno na obstoječi odpadni kanal v lokalni cesti lokalne ceste Zgornje Stranje – Bistričica – Zakal, novo kanalizacijsko omrežje za odvajanje padavinskih voda v dolžini 798 metrov, obnovljeno dotrajano vodovodno omrežje dolžini 740 metrov, dograjeno optično omrežje in obnovljena ter asfaltirana cesta na območju od objekta Bistričica 2 do objekta Bistričica 10 c (del lokalne ceste Zg. Stranje – Bistričica – Zakal in del javne poti Bistričica – Zakal).

Prvotno načrtovan zaključek gradnje, ki se je začela izvajati 1. julija 2019, se je nekoliko podaljšal v mesec oktober. V času gradnje se je namreč pokazalo, da je treba izvesti nekatera dela, ki v prvotnem projektu niso bila predvidena. Delo je opravilo podjetje Elicom d. o. o., nadzor pa Domplan d. o. o. Celotna vrednost investicije je znašala približno 500.000 evrov, s strani državnega proračuna je bilo financiranje zagotovljeno v vrednosti 384.395 evrov, ostalo pa iz občinskega proračuna.

Ob tej priložnosti so zbrane nagovorili poslanka Državnega zbora Republike Slovenije Karla Urh, podžupan Aleksander Uršič in predsednik Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Damijan Krmavnar, ki se je zahvalil Občini za dobro sodelovanje in posluh.

Z besedami spodbude in s čestitkami novi pridobitvi pa se je govornikom pridružil tudi župan Matej Slapar, ki je poudaril, da nas v Krajevni skupnosti Kamniška Bistrica čaka še kar nekaj investicij. Ob tej priložnosti se je opravičil za vsa nesoglasja in nelagodnosti, ki so potekala v času gradnje ter dejal, da smo lahko ponosni in zadovoljni, da smo prišli do realizacije te investicije. Prisotnost včeraj vseh prisotnih, pa priča, da so z investicijo zadovoljni, je še povedal.

Cesto je blagoslovil župnik Anton Prijatelj.

Za preplet misli in besed je poskrbela Nina Cestnik Pavlič, z zvoki harmonike pa je dogodek popestril Denis Jeras. Sledilo je prijetno druženje, za pogostitev pa so poskrbele krajanke in krajani.


<< Nazaj | Novice