Mali grad

Odprtje javne razsvetljave na Neveljski in delu Drnovškove ceste

22.03.2013

 

Popoldan je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar skupaj s poslancem DZ mag. Matejem Toninom in predsednikom Krajevne skupnosti Mekinje Matejem Slaparjem uradno odprla javno razsvetljavo na Neveljski in delu Drnovškove ceste.

Sredi meseca januarja 2013 so v Mekinjah zasvetile luči javne razsvetljave ob Neveljski in delu Drnovškove poti. Celotna trasa zgrajene javne razsvetljave obsega Neveljsko pot od Doma krajanov v Mekinjah do križišča z Drnovškovo potjo v dolžini 460 metrov in Drnovškovo pot v dolžini 190 metrov. Postavljenih je 14 drogov z ustreznimi svetilkami. Priklop na električno omrežje je bil izveden v obstoječem prižigališču pri transformatorski postaji na Drnovškovi poti, ki je ustrezno razširjen. Celotna investicija je znašala 64.000 evrov in je bila financirana iz proračuna Občine Kamnik. Krajevna skupnost Mekinje je zagotovila ustrezno služnost na zemljiščih, po katerih poteka trasa javne razsvetljave. Zavod za razvoj kabelsko- satelitsko televizijskega sistema Kamnik pa je financiral vzporedno položitev zaščitnih cevi za telekomunikacijske potrebe.

Potek del je na kratko opisal predsednik Krajevne skupnosti Mekinje Matej Slapar, se zahvalil županu Marjanu Šarcu za posluh in razumevanje potrebe po javni razsvetljavi, sokrajanom, ki so odstopili zemljišča, pa v znak zahvale podaril majhno pozornost.

Zbrane je v imenu Občine Kamnik nagovorila tudi podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je izpostavila produktivno sodelovanje krajanov, Krajevne skupnosti Mekinje in Občine Kamnik. »Na Občini se zavedamo potreb oziroma želja posameznih krajevnih skupnosti in jih kolikor nam dopušča občinski proračun tudi izpolnjujemo. Iskreno vam čestitam za vašo novo, svetlo pot, hodite po njej varno.«

Za športno-kulturno popestritev dogajanja so poskrbeli učenke in učenci Podružnične šole Mekinje.


<< Nazaj | Novice