Mali grad

Odprtje javne poti v naselju Laniše

14.11.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s poslancem DZ mag. Matejem Toninom, svetnico Občinskega sveta Občine Kamnik mag. Suzano Šimenc, predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Antonom Šuštarjem ter krajanoma Mihom Mlakarjem in Jankom Romšakom uradno odprl javno pot v naselju Laniše.

V torek, 16. oktobra 2012, so se zaključila gradbena dela »ureditev JP št. 660411 Laniše«. Zaradi zagotavljanja primerne nosilnosti javne poti in varnosti udeležencev v prometu, so bila opravljena naslednja dela: objekti za odvodnjavanje površinskih meteornih voda, spodnja nosilna tamponska plast voziščne konstrukcije iz drobljenca v debelini 50 cm, kot protiprašno zaščito se je na nevezano nosilno plast tampona izvedela vezana zgornja nosilna plast iz obrabno in zaporne plasti asfalta v debelini 7 cm. Občina Kamnik je sofinancirala protiprašno zaščito v vrednosti 17.000 evrov, preostali del investicije so financirali krajani omenjenega naselja. V času del je bila vzpostavljena delna zapora ceste.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Tunjice Anton Šuštar in se za novo pridobitev v krajevni skupnosti zahvalil županu, svetnici Občinskega sveta Občine Kamnik mag. Suzani Šimenc, vodji Oddelka za gospodarske javne službe mag. Matjažu Srši, višjemu svetovalcu za občinsko prometno infrastrukturo Sandiju Borcu ter krajanoma Mihi Mlakarju in Janku Romšaku.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in dodal: »Tunjice so lep kraj, ki se mora razviti. Tu je tudi turistični potencial. Hvala za potrpljenje, ki ga imate z nami. Vsako delo ni vedno takoj izvedeno, ampak s trdim delom se seveda veliko naredi«.

Pred slavnostnim prerezom traku je javno pot blagoslovil župnik Jože Razinger, za kulturno popestritev dogajanja pa je poskrbel Tunjiški oktet.<< Nazaj | Novice