Mali grad

Odprtje intermedijske razstave VRTN!CA

14.06.2021

 

Odprtje intermedijske razstave VRTN!CAV petek, 11. junija 2021, je v Arboretumu Volčji Potok potekalo odprtje intermedijske razstave VRTN!CA, kjer so vrtnice predstavljene na drugačen način kot smo vajeni v Arboretumu Volčji Potok. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z direktorjem Arboretuma Volčji Potok Alešem Ocepkom in vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Direktorat za ustvarjalnost Ministrstva za kulturo Damjanom Damjanovičem. 

Intermedijska razstava VRTN!CA je pilotni projekt Mreže raziskovalnih centrov umetnosti in kulture (MCRUK), ki ga izvaja KIBLA2LAB v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, Vzorčnim mestom Velenje, ROSA PRODUKCIJA d.o.o. in Kristijanom Koratom. V prostorih Arboretuma, ki se ponaša z rozarijem, v krogih poznavalcev znanim po Evropi in svetu, postavljajo vrtnice na drugačen način: premikajo jih iz naravnega okolja v literarno, zvočno in vizualno ponazoritev in intermedijsko namestitev. Ponujajo torej novo gledišče z nadgrajeno izkušnjo razširjene resničnosti, ki pričara posebno doživetje hkrati v resničnem okolju botaničnega parka in metafizičnem svetu umetnosti.

Razstava je razdeljena na tri sobe: pred SOBO, SOBO ZGODB ter CVETOČO SOBO. V osrednji sobi so obiskovalcu v prostorski avdiovizualni postavitvi predstavljene štiri zgodbe izbranih vrtnic: damaščanke ter sort ‘Trubar’, ‘Peace’ in ‘Prešeren’.

Razstava je na ogled do 1. oktobra (z možnostjo podaljšanja) od ponedeljka do nedelje, in sicer med 11. in 19. uro.


<< Nazaj | Novice