Mali grad

Odprtje fotografske razstave Martina Fujana

06.02.2013

 

Foto klub Kamnik je v preddverju Občine Kamnik pripravil fotografsko razstavo Martina Fujana, ki jo je danes uradno odprl župan Marjan Šarec.

Martin Fujan je po končani likovni gimnaziji v Ljubljani šolanje nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je trenutno absolvent smeri vizualnih komunikacij. Poleg fotografije se ukvarja tudi z grafičnim oblikovanjem in kovanjem. Področjem, ki se jih loteva, pa se posveti zelo natančno in jih povezuje med seboj, pri tem pa mu še posebej pomagata strast do zgodovine in umetnosti, kar je še posebej vidno pri njegovem ukvarjanju z različnimi borilnimi veščinami. Eno področje poveže z drugim, novim, ki se mu preda z radovednostjo in resnostjo. Tako se je nekega dne pričel ukvarjati s fotografijo. In še vedno ga ni minilo.

Razstava predstavlja izbor portretov, ki so nastajali v času študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, in sicer v letih od 2005 do 2010. Gre za del širšega opusa iz tega obdobja. Fotografije pa so narejene na srednji in leica format ter na različne filme, s katerimi je avtor takrat eksperimentiral.

Ob pogledu na fotografije mladega fotografa Martina Fujana je nekaj besed spregovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je poudaril, da nas Foto klub Kamnik vedno znova navdušuje s svojimi razstavami. Avtorju razstave je zaželel uspešno fotografsko pot.

Vljudno vabljeni k ogledu fotografij Martina Fujana v preddverje, prvo in drugo nadstropje občinske stavbe do konca februarja 2013.


<< Nazaj | Novice