Mali grad

Odprtje dvopasovnega krožišča na Duplici

16.12.2010

 

Kamnik, 15.12. 2010 – Včeraj ob 15. uri je kamniški župan, Marjan Šarec skupaj z višjim svetovalcem Vodje za investicije pri Direkciji RS za ceste, Tomažem Willenpartom slavnostno razrezal trak in uradno odprl novo dvopasovno krožišče na Duplici pri Kamniku.

Občina Kamnik je januarja letos podpisala pogodbo o opremljanju zemljišč s komunalno infrastrukturo s podjetjema Hofer trgovina in HTC Ena (Qlandia), ki sta na območju bivše deponije lesa pri Stolu zgradila trgovska centra (opomba: Hofer trgovina je odprla svoja vrata 2.12. 2010 medtem, ko bo center Qlandia zgrajena predvidoma poleti 2011). Gradnja omenjenega krožišča se je pričela 24.5. 2010, investitor pa se je s pogodbo vredno 2,4 milijona evrov zavezal, da bo poskrbel tudi za vso komunalno infrastrukturo. Sem sodi poleg novega dvopasovnega krožišča rekonstrukcija cestnega kraka v smeri vzhod (obvoznica), zgrajena je dvosmerna kolesarska steza, pločnik za pešce, protihrupna ograja ter podhod pod regionalno cesto, ki bo prispeval k varnejšem prečkanju le-te. Hkrati so investitorja in izvajalec (Cestno podjetje Ljubljana) poskrbeli tudi za novo zasajeno vegetacijo.

Župan Marjan Šarec je v svojem govoru poudaril, da je z izgradnjo dvopasovnega krožišča na Duplici odpravljena ena izmed kritičnih točk v občini Kamnik z vidika prometne varnosti. Semaforizirano križišče, ki so ga občani poznali do pričetka del, je namreč botrovalo marsikateri hudi prometni nesreči. Prav pretočnost prometa in prometna varnost sta bila glavna vidika, ki sta narekovala izgradnjo novega, sodobnega krožišča, ki predstavlja vrata v občino Kamnik in obiskovalcu ponuja prvi vtis s krajem.


<< Nazaj | Novice