Mali grad

Odprtje dveh cest Vaseno – Sidol in Srednja vas - Zaplečje

14.10.2011

 

Popoldan je potekalo odprtje dveh asfaltiranih cest, in sicer Vaseno – Sidol in Srednja vas - Zaplečje.

VASENO - SIDOL


V mesecu septembru  je bila zaključena ureditev občinske ceste Vaseno - Sidol v dolžini 240 metrov. Na celotni dolžini trase širina ceste znaša 4 metre in širina mulde 0,5 metra. Vrednost ureditve ceste je znašala približno 48.000 evrov. Celotna investicija je zajemala pripravo vozišča do predpisane trdnosti (nasip tampona), izgradnja propustov in drenažo. V zaključnem delu je bilo izvedeno asfaltiranje v dolžini 240 metrov, ter izgradnja mulde. Izvajalec del je bilo podjetje Žurbi Team, nadzor nad investicijo pa je izvedlo podjetje PROCTOR d.o.o..

   

Na današnjem uradnem odprtju se je zbralo precej občank in občanov. Cesto je blagoslovil župnik Simon Lorber, župan Marjan Šarec pa je pohvalil voljo občank in občanov, da so stopili skupaj in, da so skupaj s pomočjo Občine Kamnik zaključili dolgotrajno investicijo in asfaltirali še zadnji odsek ceste Vaseno - Sidol. »En sam človek ne zmore postoriti vsega, vsi pa lahko vse« je še dodal župan Marjan Šarec.

 

SREDNJA VAS – ZAPLEČJE


Prav tako v mesecu septembru  je bila zaključena ureditev občinske ceste Srednja vas - Zaplečje v dolžini 360 metrov. Na celotni dolžini trase širina ceste znaša 3 metre. Občina je sofinancirala ureditev ceste v vrednosti 17.000 evrov, preostala sredstva pa so zagotovili občani in KS Srednja vas. Celotna investicija je zajemala pripravo vozišča do predpisane trdnosti (nasip tampona), izgradnja propustov in muld. V zaključnem delu je bilo izvedeno asfaltiranje v dolžini 360 metrov. Izvajalec del je bilo Komunalno podjetje Kamnik d.d., nadzor nad investicijo pa je izvedlo podjetje PROCTOR d.o.o..

 
   

Po blagoslovitvi ceste župnika Danijela Koštruna in čestitkam župana Marjana Šarca, da so s skupnimi močmi in voljo občanke in občani dočakali tisto, kar so si najbolj želeli, asfaltirano cesto, so le-to s simbolnim prerezom traku tudi uradno odprli.

 

<< Nazaj | Novice