Mali grad

Odprtje državnega prvenstva v tarčnem lokostrelstvu

13.09.2014

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan skupaj s predsednikom Lokostrelskega kluba Kamnik Janezom Čiričem odprl državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu.

Državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu se je odvijalo na prenovljenem stadionu Prijateljstva v Mekinjah. Tekmovalo je 118 lokostrelk in lokostrelcev, iz 24 slovenskih klubov. Pomerili so se v dveh slogih, in sicer z ukrivljenim in sestavljenim lokom, v vseh starostnih kategorijah, od najmlajših do veteranov.

V dopoldanskem času so se tekmovalci borili za naslov državnih prvakov v svojih kategorijah, mladinci in člani pa se bodo po končanem državnem prvenstvu pomerili v eliminacijah (dvoboji) na enotni razdalji 70 metrov ter se tako v kategorijah posamično in ekipno borili za naslov absolutnih državnih prvakov.

Župan Marjan Šarec je prijavljenim lokostrelcem kljub slabemu vremenu zaželel mirno roko, organizatorju pa uspešno izvedbo državnega prvenstva. Poudaril je, da se za podmladek v tem športu, kjer je potrebno veliko odrekanj in veliko vaje za dobre rezultate, ni bati.

Rezultate državnega prvenstva si lahko ogledate tukaj.


<< Nazaj | Novice