Mali grad

Odprtje državnega prvenstva v plavanju za dečke in deklice

26.07.2013

 

Na letnem bazenu »Pod Skalco« se je danes začelo 3-dnevno državno prvenstvo v plavanju za dečke in deklice, ki ga je s spodbudnimi besedami plavalkam in plavalcem naznanil župan Marjan Šarec.

Plavalnemu klubu Kamnik je bila zaupana organizacija državnega prvenstva za dečke in deklice, in sicer v 50-metrskih bazenih. Pomerili se bodo dečki letnik 1999 in 2000 ter deklice letnik 2001 in 2002. Prijavljenih je 119 plavalcev in 104 plavalke. Sodelovalo pa bo 23. slovenskih klubov.

»Ker je to največje tekmovanje v teh starostnih kategorijah, lahko pričakujemo zanimive boje plavalk in plavalcev, zagotovo pa bomo nekatere čez nekaj let spremljali tudi na največjih mednarodnih tekmovanjih«, je povedal predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič.

Kot rečeno je začetek prvenstva uradno naznanil župan Marjan Šarec in mladim upom slovenskega plavanja s spodbudnimi besedami zaželel prijetno ter uspešno tekmovanje. Ob koncu je še podelil priznanja in medalje najboljšim plavalkam in plavalcem prvega tekmovalnega dne.  

Rezultate današnjega, sobotnega in nedeljskega dela prvenstva si lahko ogledate tukaj.

Vsekakor vljudno vabljeni na kamniški letni bazen »Pod Skalco«, kjer se bo državno prvenstvo odvijalo vse do nedelje, 28. julija 2013. Predtekmovanja si lahko ogledate od 9. ure dalje, popoldanska finalna tekmovanja pa so predvidena ob 17. uri.

Uspešno in čim bolj gladko vodo plavalke in plavalci!


<< Nazaj | Novice