Mali grad

Odprtje državnega prvenstva v lokostrelstvu

15.09.2012

 

Župan Marjan Šarec je dopoldan uradno naznanil začetek Državnega prvenstva v tarčnem lokostrelstvu, ki bo danes in jutri potekal na Stadionu Prijateljstva v organizaciji Lokostrelske zveze Slovenije in Lokostrelskega kluba Kamnik.

Prijavljenih 116 tekmovalcev tekmuje za državno prvenstvo FITA 70/60/50 m, ekipno državno prvenstvo FITA 70/60/50 m, absolutno državno prvenstvo FITA 70/50 m + OK, absolutno ekipno državno prvenstvo FITA 70/50 m + OK in absolutno državno prvenstvo mešanih ekip FITA 70/50 m + OK. Danes bodo potekali boji na dve razdalji ter dvoboji na dolge razdalje, jutri pa absolutni boji. Tekmovanje šteje za FITA pokal in doseganje rekordov ter FITA značk.

Začetek in uradno odprtje državnega prvenstva je naznanil župan Marjan Šarec. Na Stadionu Prijateljstva v Mekinjah je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel mirno roko in uspešno tekmovanje ter poudaril: »Lokostrelstvo je zanimiv šport, ki zahteva veliko natančnosti in dinamičnosti. V Kamniku smo nedavno o lokostrelstvu slišali mnogo, saj nas je v času Olimpijskih iger v Londonu, uspešno zastopal Kamničan Klemen Štrajhar. Prepričan sem, da bomo na naslednjih olimpijskih igrah, še videli nastope kamniških lokostrelcev, pa tudi lokostrelcev ostalih slovenskih občin, morda je kdo celo danes med nami. Organizatorjem želim uspešno izvedeno tekmovanje in prijetno tekmovanje v naši občini.«<< Nazaj | Novice