Mali grad

Odprtje dela rekreacijske poti ob reki Kamniški Bistrici

10.04.2015

 

Dopoldan se je pri Bosch servisu v Volčjem Potoku odvijalo odprtje dela rekreacijske poti ob reki Kamniški Bistrici, ki se ga je udeležil župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem in predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Francem Sršenom. Dogodku so poleg krajank in krajanov prisostvovali tudi izvajalci del.

Občina Kamnik si že več let prizadeva za ureditev rekreacijske povezave ob reki Kamniški Bistrici, ki bi povezala Kamnik s sosednjo občino Domžale, manjka približno le še 1,8 kilometra poti, in sicer povezava na južnem delu občine, skozi Šmarco ter odsek med priključkom na javno pot Volčji Potok­–Ceglar–Jernač do navezave na Radomeljsko cesto. Na teh dveh odsekih se pojavljajo največje težave s pridobivanjem zemljišč za gradnjo, ki jih Občina Kamnik rešuje že dalj časa. Predvsem to velja za območje Šmarce, kjer je že izdelana projektna dokumentacija in pridobljeno soglasje Agencije Republike Slovenije za okolje. Z Republiko Slovenijo je že sklenjeno pogodbeno razmerje za gradnjo na zemljiščih, ki so v lasti države. Za severni del občine je za enkrat narejena samo idejna zasnova poteka rekreacijske poti, natančnejši projekti še niso izdelani. Vsekakor je še vedno prioriteta povezava mestnega središča z rekreacijsko potjo v sosednji občini, občini Domžale. Tako bi bila dokončno sklenjena rekreacijska povezava med Domžalami in Kamnikom.  

Del rekreacijske poti, v dolžini 2,2 kilometra, med Kamnikom in novo povezovalno cesto je že zgrajen, novembra leta 2012 pa se je začela gradnja odseka pešpoti od krožišča na povezovalni cesti proti jugu. Nov odsek v dolžini 750 metrov se navezuje na kategorizirano občinsko cesto Volčji Potok­-Ceglar-Jernač. Širina poti znaša 2,4 metra, zgrajena je v makadamski izvedbi, na nekaterih delih je postavljena tudi varovalna ograja. Postavljeni sta tudi dve manjši počivališči, kjer se na prijetnih lokacijah sprehajalci lahko ustavijo. Izvajalca del sta bila Inkaing d.o.o. in Euronep eko. Vrednost investicije, ki jo je v celoti financirala Občina Kamnik, pa je znašala 66.364,13 evrov.

Ob odprtju je zbrane sprva pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Volčji Potok Franc Sršen, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki je iskreno čestital krajankam in krajanom za dodaten košček rekreacijske poti in se zahvalil vsem, ki so pripomogli k temu, da smo vedno bližje uresničitvi cilja, seveda z zavedanjem, da bo potrebnih še mnogo pogovorov, da bo cilj tudi uresničen. V svojem nagovoru je pohvalil izvajalca del, ki ni imel lahke naloge, predvsem pa je delo opravil kvalitetno, hitro in korektno.

Za glasbeno popestritev so z zvoki flavt poskrbele učenke Glasbene šole Kamnik Ana Berwanger, Valentina Škufca in Urška Komatar skupaj s profesorico Svetlano Novaković.


<< Nazaj | Novice